MOST JÖTT A HIVATALOS ORFK KÖZLEMÉNY! FIGYELMEZTET mindenkit a Magyar rendőrség! EZ nem játék, NAGY a BAJ! Ha ilyen sms-t kap legyen nagyon óvatos, mert iszonyat sokba kerülhet! Mutatjuk a részleteket!



MOST JÖTT A HIVATALOS ORFK KÖZLEMÉNY! FIGYELMEZTET mindenkit a Magyar rendőrség! EZ nem játék, NAGY a BAJ! Ha ilyen sms-t kap legyen nagyon óvatos, mert iszonyat sokba kerülhet! Mutatjuk a részleteket! Olyan átverős SMS terjed, amellyel a csalók adatokat akarnak megszerezni a gyanútlan felhasználóktól.
Az üzenetben egy állítólagos rendelés kiszállításáról írnak, az SMS-ben elérhető link pedig egy gyanús weboldalra mutat, amelyen különböző információkat, köztük kártyaadatokat lehet megadni. Az üzenet különösen megtévesztő lehet, hiszen egy olyan számról érkezik, amelyet jól ismert szolgáltatások és alkalmazások használnak Magyarországon. Az ilyen aggregátor számok révén a cégek olcsón küldhetnek ki nagy mennyiségű SMS-t ügyfeleiknek.
Az üzenet következetlen ékezethasználata, valamint a linkelt weboldal szemet szúrhat. Az érintett oldallal a jelek alapján külföldön is próbálkoznak a csalók. Az SMS-ben szereplő oldalon természetesen semmilyen adatot nem szabad megadni, és a link lekattintását sem javasoljuk. Mindenképpen mutassad meg ezt a cikket barátaidnak, ismerőseidnek is! Talán ez segít megakadályozni a további csalásokat! Kiemelt fotó illusztráció.

AKTUÁLIS:

Főoldal