NAGY bejelentést tett a kormány pár perce: HATALMAS nyugdíjemelés jön hamarosan! Hihetetlen mekkora! Hamarosan EKKORA plusz összeghez jutnak a nyugdíjasok: - Vajon lesz mire elköltsék ezt a rengeteg pénzt?!



Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott. A miniszter a kormányinfón elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen megállapították, hogy a háború miatt egész Európában magas az infláció.
Az árak növekedésével az árstop intézkedés jelentősége is nő, melyek több mint 5 százalékkal csökkentik az inflációt – mondta el. Árstop nélkül 13 százalékos lenne az infláció. Ahogy arról tegnap Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatott: marad az árstop júliusig. A nyugdíjemelésről is döntött tegnap a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a meghosszabbított intézkedéssel együtt járna le a kamatstop is. A kormány döntött a nyugdíjak emeléséről is.
A jelenlegi előrejelzések szerint 8,9 százalékos lehet az éves infláció, amely jelentősen magasabb, mint az év eleji 5 százalékos. Mivel az eltérés jelentős, 3,9 százalékos emelés jön július elejétől. A miniszter azt is elmondta, hogy a nyugdíjasok júliusban visszamenőlegesen megkapják a január-júniusra vonatkozó különbözetet, tehát egyösszegű nyugdíjkorrekció is érkezik majd, valamint júliustól az emelt nyugdíjösszegekre lehet számítani. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal