1 perce érkezett: OLYAN Sokkoló bejelentést tett Zelenszkij, amire még nem volt példa a háború kitörése óta!! Magyarországot is érinti!



Az ukránok elnöke szerint a lehetséges forgatókönyvek között szerepel, hogy Oroszország nukleáris vagy vegyi fegyvereket vet be Ukrajna ellen. Egy ideje tartanak attól, hogy Oroszország nukleáris vagy vegyi fegyvereket is bevethet az ukránok ellen vívott háborújukban.
Ha ez megtörténne, azzal új forgatókönyvek kerülnének asztalra, és Moszkvát minden eddiginél keményebb szankciókkal sújthatják. Zelenszkij nemrég a CNN-nek adott interjút, és a The Guardian a cikkében azt írja, hogy az ukrán elnök szerint a világnak fel kell készülnie arra a lehetőségre, hogy Oroszország úgy dönt, hogy nukleáris vagy vegyi fegyvereket vethet be Ukrajna ellen. Ukrajna első embere azt mondja, az oroszok képesek lehetnek erre, mert Zelenszkij szerint Putyin orosz elnök nem becsüli az emberi életet.
Hangsúlyozta, nem félniük kell ettől, hanem inkább felkészülni rá. Hozzátette, ez nemcsak Ukrajna számára kérdés, hanem az egész világé. A CIA korábban azt nyilatkozta, jobb nem félvállról venni az oroszokat, ha atomfegyverekről van szó, míg a Kreml erre úgy reagált, hogy már egy darab vegyi fegyverük nincs, és nem valós, amit róluk állítanak ennek kapcsán. A harcok folytatódnak, már azt is tudhatjuk, hogy eddig összesen hány ukrán katona esett el a háborúban, ami szintén jelentős, de messze elmaradhat az oroszok veszteségeitől, akik 20 ezer katona felett veszthettek. A jelenlegi helyzet miatt Zelenszkij újabb katonai támogatást kér, valamint pusztítóbb szankciókat követel Oroszországgal szemben, mert szerinte ez a járható útja annak, hogy minél hamarabb véget érjen a háború.
Németország is kész további segítséget nyújtani, ennek érdekében 1 milliárd eurót szabadítanak fel katonai célokra Ukrajna részére. Tömegével érkeznek a fegyverek és harci eszközök Ukrajnába, mely az egyik legjobban felfegyverzett országává válhatott az elmúlt hetekben. Forrás:Liner.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal