ZELENSZKIJ RENDKÍVÜLI BEJELENTÉSE: EKKOR KEZDŐDHET A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ!


Az ukrán elnök arról beszélt vasárnap, hogyha a tárgyalások nem járnak sikerrel, akár még a harmadik világháború is kitörhet. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett vasárnap, hogy csak tárgyalások útján zárhatják le a háborút országában. Ha ezek a tárgyalások kudarcot vallanak, az akár egy harmadik világháborút is jelenthet, írja a Guardian.
Zelenszkij a CNN híradójában, Fareed Zakaria azon kérdésére, hogy kész-e tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz vezetővel a mariupoli és másutt civilek elleni támadások nyomán, így válaszolt:Készen állok a tárgyalásokra. Felkészültem az elmúlt két évre. És tárgyalások nélkül nem zárhatjuk le ezt a háborút. Minden ember, aki azt gondolja, hogy a tárgyalás sekélyes, és nem fog megoldani semmit, egyszerűen nem értik, hogy ez sokat is jelenthet.
Ha csak 1% esély van arra, hogy megállítsuk ezt a háborút, akkor élni kell ezzel a lehetőséggel, meg kell tennünk-nyilatkozta az ukrán elnök a tárgyalásokkal kapcsolatban. Hozzátette, hogy naponta veszítenek el ártatlan embereket, ám az ukrán csapatok mégis képesek visszavágni. Az orosz erők azért jöttek, hogy kiirtsanak minket, hogy megöljenek. Ám megmutattuk népünk és hadseregünk méltóságát, képesek vagyunk erős csapást mérni, képesek vagyunk visszavágni- nyilatkozta Zelenszkij. Forrás, Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal