Nagyon nagy a baj! Drámai hír érkezett! A híradó is bemondta! Orbán Viktor pár perce bejelentette az ÉV EGYIK LEGROSSZABB hírét! Kérünk mindenkit, most nagyon figyeljen IDE:


Nagyon nagy a baj! Drámai hír érkezett! A híradó is bemondta! Kínában utoljára két éve regisztráltak annyi új covid-fertőzést, mint most. ÉRKEZIK A HATODIK HULLÁM? Több mint kétszeresére nőtt az új koronavírus-fertőzések száma Kínában: míg hétfőn még 1337 új esetet jelentettek, addig kedden már 3507-et - jelentette a kínai Országos Egészségügyi Bizottság.
Utoljára két éve regisztráltak egy nap alatt ennyi beteget. Az esetek 90 százalékát az ország északkeleti részén fekvő Dzsilin tartományban találták.  A Lanzhou Egyetem covid-előrejelző rendszere szerint a fertőzést kora áprilisra tudják megfékezni, addigra kb. 35 ezer ember kapja el. Bár ez a legsúlyosabb kitörés Wuhan óta, szigorú korlátozásokkal úgy vélik, kontroll alatt tartható. Az újabb járványkitörés miatti lezárások majdnem 30 millió embert érintenek, 13 várost teljesen lezártak.
Sanghajban lezárnak lakóházakat, melyekben mindenkit tesztelnek. Az oda tartó nemzetközi járatokat március 21. és május 1. között más városokba irányítják. Sencsenben bezárt számoso gyár és üresek az élelmiszerboltok. Dzsilinben a tartományon belül is csak úgy lehet utazni, ha előtte értesítik róla a rendőrséget. (Reuters) Forrás, Forrás: rtl.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal