MOST ÉRKEZETT: Újra berobbant a járvány, ekkortól lesz ismét KÖTELEZŐ a maszk, kezdődnek az újabb szigorítások!


MOST ÉRKEZETT: Újra berobbant a járvány, ekkortól lesz ismét KÖTELEZŐ a maszk, kezdődnek az újabb szigorítások! Ausztria szigorít: újra kötelező lesz az FFP2 maszk zárt térben. Szeretnék megelőzni az egészségügyi intézmények túlterhelését, ezért zárt térben újra kötelező lesz maszkot hordani Ausztriában.
A jövő hét közepétől zárt térben ismét kötelező lesz az FPP2 minőségű maszk viselése Ausztriában a koronavírus-járvány alakulása miatt – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Johannes Rauch egészségügyi miniszter Bécsben. A fertőzöttekre továbbá ismét karanténszabályok vonatkoznak majd, elsősorban a kórházakban és az idősotthonokban. A tárcavezető azzal érvelt, hogy az új intézkedések révén megelőzhető az egészségügyi intézmények túlterhelése.
Ausztriában a SARS-CoV-2 nevű vírus igazoltan 3 335 900 embert fertőzött meg és 15 320-an haltak meg a vírus okozta Covid-19-betegség következtében a baltimore-i Johns Hopkins egyetem péntek esti összesítése szerint. A lakosság 74,16 százaléka kapta meg a teljes oltási sort. Magyarországon március 7-től nem kötelező a maszkviselés zárt térben sem, és a többi járványügyi korlátozás zömét is eltörölték. Forrás: Telex.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal