MOST ÉRKEZETT Rusvai Miklós hivatalos bejelentése: A háború miatt lehetséges, hogy hamarabb érkezik az újabb járványhullám! EKKOR számíthatunk rá:


Rusvai Miklós: a háború miatt lehetséges, hogy hamarabb érkezik az újabb járványhullám. Biztos benne, hogy lesz újabb járványhullám, aminek kezdetét a szomszédos Ukrajnában zajló háborús helyzet is befolyásolja. Rusvai Miklós víruskutató az Infostartnak elmondta:
Kijelenthető, hogy a koronavírus járvány ötödik hulláma leszálló ágban van Magyarországon, mivel valamennyi járványtani paraméter csökkenő tendenciát mutat. A szakember szerint ha a csökkenés ilyen ütemben folytatódik, akkor március végére igen alacsony számokat láthatunk, de a járvány megszűnni vélhetőleg csak májusban fog. „Addig szórványosan, de azért mégiscsak mérhető esetszámot tapasztalunk majd.
A friss fertőzöttek száma esetleg a százas nagyságrendet is elérheti, de a nyár közeledtével egyre alacsonyabb értékeket látunk majd. Igazából megszűnni a járvány nyáron fog” – mondta. Kiemelte: biztos, hogy lesz újabb hulláma a koronavírus-járványnak, de ez szerinte ősszel következik majd be. Hozzátette, hogy az ukrajnai háború és a menekültek tömeges érkezése hozzájárulhat ahhoz, hogy már tavasszal egy újabb járványhullám alakul ki, de reméli, hogy ez nem történik meg.
Arról is beszélt, hogy őszre a koronavírus egyszerű náthává szelídül, és nem jelent majd olyan megterhelést az egészségügynek, mint az eddigi hullámok. (Infostart)

AKTUÁLIS:

Főoldal