MOST ÉRKEZETT: RENDKÍVÜLI Közleményt adott ki a magyar katasztrófavédelem a TELJES magyar lakosságnak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban!!


A katasztrófavédelem kétszáz lélegeztetőgépet juttatott el a háborús helyzetben lévő Ukrajnába az Európai Unió magyarországi készletéből – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata.
A közlemény szerint a katasztrófavédelem központi raktárában tárolt rescEU készletből 200 lélegeztetőgépet, 250 betegmonitort, 25 központi monitort és 100 infúziós pumpát szállítottak Záhonyba, ahol Ukrajna képviselői átvették a 3,7 millió euró összértékű, öt teherautónyi segélyszállítmányt. A rescEU projektet az Európai Bizottság hívta életre, a kezdeményezés eredményeképpen európai uniós finanszírozásból közös stratégiai mentési célú készlet jött létre.
Ukrajna az Európai Unió veszélyhelyzet-kezelési koordinációs központján keresztül kért segítséget, amelyre reagálva az Európai Bizottság európai polgári védelemért és humanitárius segélyműveletekért felelős főigazgatósága kérte a magyarországi rescEU készletben szereplő egészségügyi eszközök mobilizálását – olvasható a közleményben.

AKTUÁLIS:

Főoldal