MOST ÉRKEZETT! Orbán Viktor rendkívüli üzenetet küldött a MAGYAR embereknek az orosz-ukrán háború kapcsán! Ettől féltünk sokan.. Rendkívüli dolog van kialakulóban:


Orbán Viktor bejelentése az orosz támadás után! Orbán Viktor az orosz támadás után ismét összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba. Az ülés után Facebookon videóban tájékoztatta az országot a történésekről. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését.
Vésztanácskozást fogunk ma tartani Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat. Magyarországnak ebből aháborús konfliktusból ki kell maradnia, mert számunkra a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába, humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd - mondta a miniszterelnök.
Putyin üzent a világ vezetőinek: Putyin megmondta, mikor lesz vége a háborúnak. Az orosz katonai művelet célja Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása, azt, hogy meddig fog tartani, az orosz fegyveres erők főparancsnoka, Vlagyimir Putyin elnök fogja eldönteni - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak.
Peszkov az arra vonatkozó kérdésre, hogy mi lesz Ukrajna és vezetésének sorsa a jövőben, kijelentette: "a többi az ukrán nép döntésének kérdése". A szóvivő szerint Moszkva hajlandó lesz tárgyalni Kijevvel, ha az ukrán vezetés kész megtárgyalni az orosz fél által felvetett kérdéseket, egyebek között az ország semleges státusát. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal