MOST ÉRKEZETT! Sajnos igaz a hír, a híradó is bemondta. Az amerikai elnök súlyos üzenetet küldött Putyinnak: Ha kell, a harmadik világháború árán is megvédjük a.. EZT üzente pontosan Putyinnak:


Minden egyes négyzetcentiméterért megharcolnak, ha kell - jelentette ki az Egyesült Államok elnöke. Az Egyesült Államok elnöke kijelentette: az USA megvédi szövetségeseit, ha a NATO területét támadás éri, az Észak-Atlanti Szerződés 5. cikkelye szerint Amerika hadba lép szövetségesei oldalán még akkor is, ha az a harmadik világháborút jelenti - közölte tegnap este Joe Biden.
A Bloomberg tudósítása szerint az államfő azt mondta: Ha lépnek, válaszolunk - az pedig a harmadik világháború lesz. De nekünk szent kötelességünk megvédeni a NATO területét! Biden ugyanakkor azt is hozzátette: Amerika nem támogatja az Ukrajna feletti repüléstilalmi zóna NATO általi létrehozását - mint ismeretes, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő többször erre kérte a szövetséget, és csalódottságát is kifejezte a nemleges válasz miatt -, mondván:
Hiba lenne ezzel kockáztatni a közvetlen összetűzést az oroszokkal, márpedig - így Biden - a légtérzár azt jelentené, hogy elképzelhető: az azt megsértő orosz gépekre is tüzet kellene nyitniuk. Biden hozzátette: a harmadik világháborút nem Ukrajnáért vívják meg, vagyis az USA nem kerül konfliktusba keleti szomszédunkban dúló harcok miatt Vlagyimir Putyin országával. Forrás, Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal