MOST ÉRKEZETT: Még SOHA nem láttuk Orbán Viktort ilyen gondterheltnek.. SÚLYOS BEJELENTÉST tett, ami MINDEN magyart érint! Az ukrán- orosz háborúról van szó…


Vlagyimir Putyin elnök elrendelte az orosz nukleáris elrettentő erők fokozott készültségbe helyezését az ukrajnai háború miatt. Putyin a legfőbb tisztségviselőivel tartott megbeszélésen vasárnap kijelentette, hogy a vezető NATO-hatalmak “agresszív nyilatkozatokat” tettek, miközben a Nyugat kemény pénzügyi szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben – közölte a The Washington Post.
Putyin megparancsolta az orosz védelmi miniszternek és a hadsereg vezérkarának, hogy helyezzék a nukleáris elrettentő erőket különleges harci szolgálati rendszerbe. Ez alaposan átírhatja a jelenlegi háború körülményeit, mivel a Nyugattal szemben fennálló feszültségek nukleáris fegyverek bevetéséhez vezethetnek. Az orosz vezető korábban minden olyan nemzetet megfenyegetett, amelyek közvetlenül beavatkoznának a háborúba.
Orbán Viktor: “Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!” Egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást.Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben, és egységesen szankciók bevezetéséről döntöttünk. (…) Döntöttünk arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, és több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre. (…)
Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!” – mondta a miniszterelnök. Címlapfotó: illusztráció Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal