Felmérés: Egyszerűen imádják az Erdélyi magyarok Orbán Viktort, és biztos hogy rá fognak szavazni. El is mondták, hogy miért! FIGYELJÉK: - Egyetértenek velük?


Felmérés: 90 százalékos a Fidesz támogatottsága az erdélyi magyarok körében. Egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatás szerint a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok körében 90,8 százalékos a Fidesz-KDNP jelöltlista támogatottsága.
Az Eurotrans Alapítvány megrendelésére a SoDiSo Research közvélemény-kutató intézet által január végén, február elején készített felmérést a Maszol.ro portál ismertette hétfőn. A felmérés készítői szerint a magyarországi kormánypártok 90,8 százalékos erdélyi támogatottsága megegyezik a négy évvel ezelőtt mért adattal.
A felmérés szerint az ellenzéki pártok közös listája Erdélyben a szavazatok 1,9 százalékára számíthat, a válaszadók 7,3 százaléka még bizonytalan pártopciójában - írja az MTI. A felmérésből kiderül, hogy Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek 61,8 százaléka ismeri, és 7,6 százalék nyilatkozott úgy, hogy megbízik benne, 54,2 százalék pedig kedvezőtlen véleménnyel van róla. Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének lényegesen nagyobb az ismertsége.
Őt a megkérdezettek 91,5 százaléka ismeri, de ő a legelutasítottabb magyarországi politikus Erdélyben. A megkérdezetteknek 81,6 százaléka nyilatkozta, hogy rossz a véleménye róla. A közvélemény-kutatás 2022. január 21. és február 17 között készült, 1309 fős véletlenszerű mintán, a hibahatár 2,8 százalékos. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal