DRÁMA! Már a hatóságok is megerősítették! Betörtek Putyin lányának villájába, ahol megtörtént a legrosszabb: - Videó!


Egy aktivistapáros betört Vlagyimir Putyin orosz elnök lányának biarritzi luxusvillájába, átnevezte azt “Villa Ukrajnára”, és felajánlotta menekülteknek. A két Franciaországban lévő orosz háborúellenes személyt őrizetbe vették a rendőrök az akció után. Két orosz származású tüntető vasárnap megrohamozta Vlagyimir Putyin orosz elnök lányának franciaországi villáját:
Felhúzott egy ukrán zászlót és kicserélte a zárakat – számolt be a Local.fr az akcióról. A Pierre Haffner álnéven író Pierre Lapurdi, egy magát “száműzetésben élő orosz bloggerként” jellemző aktivista az egyik önkényes házfoglaló, aki közétett egy videót is, amely bepillantást enged a biarritzi luxusépületbe, amelyet “Putyin kastélyának” nevezett. A közösségi médián közzétett bejegyzése szerint azóta letartóztatták. Társát, egy Szergej Szaveljev nevű informátort is őrizetbe vettek a rendőrök.
Vlagyimir Osecskin, egy másik száműzetésben élő orosz disszidens Facebook-bejegyzésben szólította fel a hatóságokat, hogy engedjék őket szabadon: “Ezek a kedves emberek nem tettek semmi rosszat. Ők és mi mindannyian azt javasoltuk, hogy az orosz oligarchák villáit használják az ukrán menekültek befogadására” – írta üzenetében, majd hozzátette, hogy a rendőrségnek az embereket kell megvédenie, nem az oligarchákat. Videó az ingatlanról, illetve a betörésről:

AKTUÁLIS:

Főoldal