Borzalmas Tragédia az M1-esen: 5 halálos, 1 súlyos, 43 személyi sérülés... Megtörtént a lehető legrosszabb:


Közutas tragédia az M1-esen: videóban üzent a megrendült mentős. Az M1-es autópályán történt rendkívül tragikus balesetnél Böősi Zoltán mentőtechnikus is a helyszínen volt. Most fontos kéréssel fordult az autósokhoz videóban. Az autópályákon sajnos nem ritka, hogy az adott szakaszon dolgozó Magyar Közút munkatársait éri baleset, olykor ráadásul tragikus kimenetelű.
Ez történt 2021. októberében is, amikor az M1-es lébényi szakaszánál egy kamion a közút munkagépének ütközött. A balesetben a közútkezelő egyik munkatársa vesztette életét. Akkor a helyszínen volt Böősi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa, aki önként jelentkezett a Közútnál és videóban üzen a közlekedőknek, arra kérve őket, hogyha közutas autót látnak, lassítsanak és tartsák be a szabályokat. Kérése különösen aktuális, ugyanis országszerte elindultak a tavaszi útfelújítások és mérnökségi javítási munkák, így sok helyen találkozhatnak a közlekedők az úton dolgozókkal.
A tavaly októberi szerencsétlenségben a kamion akkora sebességgel csapódott a munkaterületet ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt több tíz tonnás teherautónak, hogy az az oldalára borult. A teherautó előtt lévő brigádszállító járműnél tartózkodó egyik szakember a gép alá szorult, életét már nem tudták megmenteni. - Láttam azt, hogy milyen pusztítást tud végezni egy kamion vagy akár egy személyautó is, ha nekiütközik egy másik járműnek. Több bajtársammal is ott voltunk tavaly októberben az M1-es autópálya 146-os kilométerszelvényében történt szerencsétlenség helyszínén – kezdte Böősi Zoltán, aki látva a történteket már kollégáival is biztonságot fogja a szeme előtt tartani. Ha valakit helyszínen hagyunk, akkor kézzel írott esetlapot is töltünk. Eddig ezt nagyon sokszor a mentőautó motorháztetejőjén tettük, de ezek után biztos, hogy az autótól távol eső helyen fogjuk tölteni. Ha esetleg valaki nem figyelne és az autónak ütközne, akkor ne sérüljünk meg.
Azt szeretném kérni tőletek, hogy ha egy olyan területhez értek, ahol kint vannak a Közútnak az autói és sebességkorlátozás van érvényben, akkor lassítsatok és tartsátok be a szabályokat, hiszen a Közút munkatársait is hazavárják Közutas dolgozó halt meg az M1-esen Lébénynél. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szerencsétlen balesetben elhunyt 45 éves férfi A férfi korábban kamionosként dolgozott, párjával régóta szerettek volna gyereket, ezért nagyon boldogok voltak, amikor a kislányuk végre megszületett. A kétéves kicsinek azonban most apa nélkül kell felnőnie. A 45 éves férfi Ásványrárón élt családjával, az egész falu gyászolja, hangzott el a Tények riportjában, amelyben megszólaltak, akik ismerték a férfit. A Magyar Közút a közleményében arról is beszámolt, hogy 2016-2021 között összesen 5 halálos, 1 súlyos, 43 személyi sérüléssel járó és 32 kvázi munkabalesetet okoztak felelőtlen közlekedők közutas munkaterületek környezetében.
2021-ben a gyorsforgalmi utakon, terelésben történt személyi sérüléses balesetekből közel száz esetet tart nyilván a társaság, csak tavaly 19 alkalommal hajtottak ütközési energialenyelő szerkezetbe és 26 alkalommal mérnökségi gépkocsiba. 2021-ben továbbá sajnos két halálos munkabaleset is történt, amit figyelmetlen közlekedők okoztak. Kérlek oszd meg te is ,mert életet menthetsz! Köszönöm!
  Forrás CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ

AKTUÁLIS:

Főoldal