TRAGÉDIA! Kedves emberek, ismerősök! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy András vissza adta a lelkét a teremtőnek. Sajnos OLYAN dolog történt vele, ami az egész országot megrázta: - Nyugodjon Békében!


Egy hónapon keresztül a halálba hajszolta Andrást a fogvatartója Angliában. Fogvatartották és munkára kényszerítették a nyugdíjas magyar férfit. Kiszabadítása után belehalt a szörnyűségekbe. A legszörnyűbb körülmények között találták rá a rendőrök Varga Andrásra, akit fogvatartója, James McCann egy hónapon keresztül kemény rabszolgamunkára kényszerített.
Egy segélykérő vonalon keresztül szereztek tudomást arról, hogy McCann egy hajléktalant, némi jövedelem reményében kimerültségig dolgoztatott. András a megtalálásakor már a kihűlés szélén állt. A nyugdíjas sajnálatos módon nem sokkal a kiszabadítása után életét vesztette – tudta meg a Bors. Varga András megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor mindent hátrahagyva Angliába ment dolgozni. Gyenge angoltudása miatt azonban hamar az utcán találta magát, ahol McCann felkarolta.
Napi 10 fontért (4100 Ft) cserébe minden mostoha munkával ellátta Andrást, a mosogatástól kezdve a kertészkedésig, és kifulladásig dolgoztatták. Mindemellett Andrást a rendkívüli hidegben, a lakókocsi melletti fészerbe kényszerítették, ahol víz és áram hiányában kénytelen volt a tengerben megfürdeni. András a lábát sem tehette be a család otthonába, sőt a mosdó használatát is megtiltották neki. Ha még mindez nem lett volna elég a tárgyaláson McCann azt állította, hogy szerinte András jobban szeretett kin tartózkodni, mint a lakásban.
A héten aztán fordulat állt be az ügyben: McCann a newcastle-i bíróságon bűnösnek vallotta magát, és azt mondta: ha van rá mód, személyesen kíván bocsánatot kérni egykori áldozatától. Ám erre már sosem kerülhet sor… A kegyelten brit férfira csupán két év és kilenc hónapnyi börtönbüntetés vár.

AKTUÁLIS:

Főoldal