TRAGÉDIA! Elképzelni sem tudjuk mit élhetett át. Sajnos tragikus véget ért a 32 méteres kútba esett marokkói kisfiú mentése, akinek a kimentésén négy napig dolgoztak. EZ történt pontosan:


Négy nap alatt sikerült kimenteni a 32 méter mély, nagyon keskeny kútba zuhant kisfiú testét, de nem élte túl a balesetet. Sikerült kiemelni azt az öt éves, marokkói kisfiút, Rayant, aki egy 32 méter mély, keskeny kútba zuhant négy nappal korábban – írja a BBC.
A marokkói 2M csatorna szerint VI. Mohamed király felhívta a fiú szüleit, hogy együttérzését fejezze ki a kisfiú halála miatt. A kút szűk mivolta (szélessége mindössze 25 centiméter, 28 méter után pedig tovább szűkül) hátráltatta a mentési munkálatokat, ezért több mentési kísérlet is kudarcot vallott. A mentők most buldózerekkel ástak a kút aknájával párhuzamosan, hogy megkerüljék a keskeny szerkezetet, valamint annak beomlását.
A hatóságok attól is tartottak, hogy ha hozzáérnek a kúthoz, azzal sérülést okozhatnak a kisfiúnak, akinek oxigénmaszkot és élelmet is leengedtek. A mentőcsapatoknak szombat estére sikerült eltávolítani a szomszédos domboldal nagy részét, és a vízszintes járatot átvezetni a kútba. ÁM MIRE ELÉRTÉK A KISFIÚT, Ő MÁR NEM ÉLT, ÍGY CSAK A HOLTTESTÉT TUDTÁK A FELSZÍNRE HOZNI. - írja a Reuters.

AKTUÁLIS:

Főoldal