FRISS!! ALIG pár perce érkezett Putyin DRÁMAI üzenete! Putyin soha nem látott megtorlással fenyegeti, aki beavatkozik a konfliktusba! EZT üzente mindenkinek:


Putyin soha nem látott megtorlással fenyegeti, aki beavatkozik a konfliktusba! EZT üzente mindenkinek: Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban jelentette be, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, és egyúttal azt is nyilvánvalóvá tette, hogy minden külső beavatkozást megtorol. A fejleményeket percről percre közvetítjük ebben a cikkben:
Putyin azt mondta, hogy Oroszország egy különleges katonai műveletet hajt végre, amivel Ukrajnát akarják demilitarizálni, illetve nácimentesítik a kijevi kormányt, felmondva a Kreml hamis narratíváját, miszerint szélsőjobboldali vezetés uralja az ukrán politikát. „A mai események nem azzal állnak összefüggésben, hogy meg szándékozzuk sérteni Ukrajna és az ukrán nép érdekeit, hanem azzal, hogy megvédjük magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen” – mondta az orosz elnök.
Putyin szerint a katonai műveletek jogi alapját azt jelenti, hogy a hétfőn elismert ukrajnai szakadár köztársaságok segítséget kértek a velük megkötött barátsági és együttműködési szerződés jegyében, az oroszok pedig állítása szerint az ott élő helyieket fogják megvédni, akik Putyin szerint népirtást szenvedtek el az elmúlt nyolc évben a kijevi rezsimtől. Az orosz elnök fegyverletételre és hazatérésre szólította fel az ukrán fegyveres erők tagjait. Az esetleges vérontásért az „ukrán rezsimet” teszi felelőssé. „Nem tervezzük Ukrajna megszállását, nem akarjuk magunkat ráerőltetni senkire” – mondta Putyin, aki egyúttal megfenyegette azokat „akik esetleg kísértésbe esnek, hogy beavatkozzanak” Ukrajna nevében.
„Aki megpróbál velünk ütközni, és még inkább megpróbál veszélyt jelenteni országunkra, népünkre, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyeneket még soha nem tapasztaltak a történelmükben. Minden vonatkozó döntés megszületett. Remélem, meghallottak.” - mondta Putyin. Hogy mi lehet Oroszország azonnali válasza, azt nem részletezte, de néhány napja az oroszok nukleáris erődemonstrációt tartottak, ami arra utalhat, hogy atomfegyverek bevetésétől sem riadhatnak a vissza. A szombati gyakorlaton interkontinentális ballisztikus rakétákat lőttek ki, és robotrepülőket is teszteltek.
A gyakorlaton Kinzsal és Cirkon nevű hiperszonikus rakétákat is indítottak, és az orosz légi- és űrerő, a déli katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei is részt vesznek rajta a moszkvai tájékoztatás szerint. Az orosz elnök hajnali beszédében is megerősítette, hogy Oroszország továbbra is az egyik legerősebb nukleáris hatalom, így egyetlen potenciális agresszornak sem lehetnek kétségei afelől, hogy teljes vereséget szenved ellenében. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal