MOST érkezett: Végeláthatatlan sorokban érkeznek az ukrán menekültek Magyarországra! Több, mint 600 000 menekült jöhet az országba! Megrázó képek és videók következnek:


A kormányfő oldalán megosztott videó szerint ennyi ukrajnai menekülttel számol a honvédség. A miniszter több tízezer menekültről beszélt. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, még Ukrajna megtámadása előtt, meglátogatta a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központját. Az rtl.hu szúrta ki, hogy az erről a kormányfő oldalára feltöltött videón látszik egy térkép a Keleti Pajzs 2022 nevű katonai tervről.
A térkép jobb felső sarkában lévő kísérő szöveg szerint 600 ezer menekülttel számolnak a Kárpátokon túlról. Orbán Viktor a videóban egyébként arról beszélt, hogy a hadseregnek a rendőrséggel fel kell készülnie a menekülthullámra. Annak nagyságáról Benkő Tibor az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, akár több tízezer menekült befogadására is készen kell állni. A honvédelmi miniszter szerint ezt megtervezték és leszervezték a Belügyminisztériummal.
Megtervezték, hogy hol lehet befogadóállomás. A honvédség nem számol azzal, hogy magyar katonáknak át kellene lépniük az államhatárt, Benkő Tibor szerint arra viszont készülni kell, hogy átsodródhatnak a határon fegyveres alakulatok, ahogy a délszláv válság idején, amit nem lehet megengedni. Ezért növelik a térség katonai biztonságát, a honvédség parancsnoka folyamatos kapcsolatban van az ukrán vezérkari főnökkel, ő pedig az ukrán védelmi minisztériummal. Kikerült az internetre egy megható felvétel is a bevándorlásról. Érdemes megnézni:

AKTUÁLIS:

Főoldal