MOST ÉRKEZETT a frontról: Váratlan fordulatot vett a háború! Ahogy a híradó is bemondta, az ukránok visszaverték az oroszokat! Elsőre hihetetlen, de ÍGY tették:


MOST ÉRKEZETT: Néhány óra alatt megölték az ukránok az – oroszok csecsen elitalakulatának egyik vezetőjét. Már pénteken jöttek a hírek, hogy tízezer csecsen harcos érkezik Ukrajnába az oroszok oldalán. Úgy tűnik, kár volt odamenniük. Ma aztán jöttek a hírek, hogy a csecsen hadtest meg is érkezett Ukrajnába.
Pár órája még az volt, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök azzal hencegett, hogy bármelyik nagyávrost simán elfoglalnák, csak nem ez a feladatuk, meg nem a civilekkel fognak harcolni. Aztán jött a hír, hogy a hosztomeli reptérnél zajló ütközetben meg is ölték Kadirov egyik legfőbb hadurát, a 141. Kadirov Gárda Motorizált Ezred, vagyis az elit csecsen egység parancsnokát, Magomed Tusajevet.
A csecsenek a történelmi hátterüket tekintve pedig nem feltétlenül azok az emberek, akik megköszönik, ha belerángatják őket valami marhaságba, ahol még a kedvenc parancsnokuk sem éli túl. Az ukrán elnök újabb videóban adott helyzetjelentést a honfitársainak. „Ellenálltunk az ellenséges támadásoknak, és sikeresen visszavertük azokat. A harcok folytatódnak az ország több városában és régiójában” – mondta legújabb videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Kijev és a környező városok továbbra is az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt vannak.
„Áthúztuk a terveiket, nincs előnyük velünk szemben” – fogalmazott. Az ukrán elnök szerint az, hogy az orosz hadsereg lakóépületekre irányította a rakétáit, a végső érv arra, hogy a világ Ukrajna mellé álljon, és megállítsa az inváziót.

AKTUÁLIS:

Főoldal