Kiderült a szörnyű igazság! Megmenthették volna Babicsek Bernát életét?! Megszólalt a hatóság! Sajnos vérlázító ami most KIDERÜLT:


Mint ismert, a színészként és zenészként is sikeres fiatal művész az elmúlt év utolsó éjszakáján hunyhatott el, feltehetően füst- vagy szén-monoxid-mérgezés következtében. Az eddigi adatok szerint a színész főzött otthon, ám elaludhatott, a konyhában pedig kigyulladt valami, amely a tragédiát okozhatta.
Ám úgy tudjuk, a házban működött riasztó, amely jelzett is, a szolgáltató munkatársai pedig meg is jelentek a helyszínen, de nem találtak semmit, ami arra utalt volna, hogy bármi gond lenne. Három óra körül mentek ki a cégtől, mert riasztást kaptak. Nem láttak semmi gyanúsat vagy furcsát, ezért el is mentek a helyszínről– árulta el lapunknak a színész egyik ismerőse. Felfoghatatlan, értelmetlen tragédia a színész halála. Ki tudja, elkerülhető lett volna-e, ha korábban rátalálnak Bernátra? Hiszen ilyenkor apróságokon, másodperceken is múlhat minden. – A család is tudni szeretné, hogy mi történt azon a tragikus napon, de nem vádaskodnak, nem okolnak senkit.
Nem szeretnének botrányt, senkire nem akarnak ujjal mutogatni. Összetörtek és gyászolnak – mesélte a család ismerőse. Mint arról korábban beszámoltunk, a színész szülei azután mentek át Bernát otthonához, miután nem érték el a gyermeküket telefonon. A színész holttestére az édesapja, idősebb Babicsek Bernát talált rá. A férfi betörte a teraszajtót, amelyen keresztül meglátta a földön fekvő fiát. A szülők a nyomozás – amely a biztonsági cég kiszállását is vizsgálhatja – lezárultáig nem kívánnak nyilatkozni. Lapunk kereste a céget, amely bekötötte a riasztó rendszert a színész otthonában:
Írásban kérték a kérdéseinket, de eddig nem kaptunk választ. Egy riasztó rendszerek telepítésével foglalkozó független szakember elmondta lapunknak, mi történik azután, hogy a központba befut a riasztás. – A protokoll szerint elindul egy járőr a helyszínre. Eközben egy szakember felhívja az értesítendő telefonszámot, amelyből egy kötelező, de adott esetben többet is leadhat az ügyfél. Ha elérik a megrendelőt és közli, minden rendben, a járőr visszafordul. Többféle jelzés lehet, ez a telepített rendszertől függ. Lehet betörés- vagy tűzjelző, de pánikgomb és orvosi segítséget kérő opció is létezik – tájékoztatott Medgyasszay Viktor, a Viktoralarm biztonsági cég tulajdonosa.
– Minden eseteben megállapodás kérdése, hogy az ügyfél ad-e kapukulcsot: amennyiben igen, az őr bemehet a kertbe, körbenézhet, s megvizsgálja, hogy az ablakokon, ajtókon utal-e bármi betörésre. Nem kötelessége bekukukcskálni az ablakokon, amennyiben semmi sem utal illetéktelen behatolásra, jelentést tesz, majd távozik a helyszínről. Magához az ingatlanhoz nem kaphat kulcsot, oda akkor sem mehet be, ha betörésre vagy rosszullétre utaló jelet lát, az illetékes hatóságot kell értesítenie - magyarázta. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal