Kiadták a figyelmeztetést! Brutális havazás érkezik erős szélviharral! ITT a térkép, hol mekkora hó várható és mikorra! ITT JÁR MOST:


Megint egyik front jön a másik után. Havazás, viharos szél jön, figyelmeztetést adtak ki! Szerda este egy melegfront éri el hazánkat, mely az előrejelzése szerint sokfelé hozhat havazást, nyugaton havas esőt, esőt. Az Időkép azt írja, szerda reggelig a legtöbb helyen a lepelvastagságtól a 3 centis hótakaróig változhat a hóvastagság, de a Bakonyban 5-7 centi hóra is számítani lehet.
Tartósan azonban nem kap téli megjelenést a táj, a front mögött enyhülni kezd a levegő, szerda napközben az ország nagy részén 6-11 fokot mutat majd a hőmérő. Északon lehet hidegebb, arra a déli órákig is havazhat, délután pedig 1-5 fokra van kilátás. A melegfront után már egy hidegfront érkezik szerdán napközben, mely erős, viharos szelet, elszórtan záporokat ígér. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható széllökések miatt az ország nagy részére figyelmeztető előrejelzést adott ki:
Azt írják, nagy területeken számíthatunk akár 70 kilométer/órát meghaladó lökésekre, a vasárnapihoz hasonló szélviharra azonban szerencsére most nincs kilátás. Csütörtökön nyugat felől szakadozott felhőzet érkezik, melyből elszórtan alakul ki kisebb eső, szitálás. Fokozatosan mérséklődik, majd DNy-ira fordul a légmozgás. Reggel -2, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk. Pénteken a Dunántúlon lesz szakadozottabb a felhőzet, itt kevés napsütés is lehet. A borúsabb keleti, északkeleti területeken kisebb vegyes csapadék előfordulhat. +9 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, de ÉK-en több fokkal hidegebb lesz.
Szombaton hajnalban záporokkal hidegfront vonul át hazánk térsége felett, majd többórás napsütés következik felhőátvonulásokkal. Megerősödik az ÉNy-i szél. Marad az 5-10 fokos enyhe idő. Vasárnap északkeleten, keleten felhős, máshol részben napos időre van kilátás. Csak elvétve alakul ki zápor. Reggel 0, délután +7 fok körül valószínű a hőmérséklet. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal