GYÁSZ! Kedves Emberek és ismerősök! Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy imádott kislányom Léna, hat éves korában meghalt. Meghalt, mert olyan dolog történt vele, amit a mai napig képtelen vagyok megemészteni..


A kis Léna olyan volt, mint bármelyik másik kislány az ő korában. Szeretett rajzolni (rózsaszín volt a kedvenc színe), és tanár szeretett volna lenni, amikor felnő. De sajnos minden hirtelen megváltozott: az orvosok rákot diagnosztizáltak nála, amely gyógyíthatatlan volt és körülbelül három hónapot adtak neki.
Annak érdekében, hogy élvezze ezt a kevés időt, ami neki még hátra van, a szülei soha nem beszéltek neki a diagnózisáról. Nem sokkal azután, Léna olyan beteg lett, hogy nyelési és beszéd problémái lettek. Ahhoz, hogy kommunikáljon a szüleivel, elkezdett jegyzeteket írni. De a szülei nem tudták, hogy Léna elrejtett néhány ilyen feljegyzést a ház körül – nyilván többet tudott, mint ahogy azt a szülei gondolták. 
Eldugta a jegyzeteket az edények között, a fiókokban, a könyvekben… Mindegyikben azt írta, hogy szereti a családját. Az egyik feljegyzésében bocsánatot kért az apjától a betegségéért. Léna 2021 augusztusában halt meg. a szülei hónapokon keresztül találtak jegyzeteket szétszórva a házban, amikor a legkevésbé sem számítottak rá. Minden egyes jegyzet, amit találtak egy ütés volt számukra, mert arra emlékeztette őket, hogy lányuk elment, de ugyanakkor áldás is volt, mert emlékeztette őket, hogy a lányuk szerette őket a rövid idő alatt, amíg ezen a földön volt. Néhány feljegyzésen csak annyi állt, hogy “szeretlek titeket”, és néhányon részletesebb rajz volt szívekkel.
Néhány a kishúgához szólt, hogy felkészítse az iskolára. Az összes jegyzetet összegyűjtötték, és úgy döntöttek, hogy egy könyvben elmesélik Léna történetét és megosztják a jegyzeteit a világgal. A könyv címe: “Hátrahagyott jegyzetek” A könyvből származó bevételt Léna szülei a rákot betegséggel foglalkozó csoportoknak adományozzák. Nyugodj békében, drága Lána. Nyilvánvaló, hogy ő egy különleges lány volt, aki nagyon szerette a családját. És a jegyzeteken keresztül az emléke örökké élni fog.

AKTUÁLIS:

Főoldal