Elloptak egy orosz tankot a helyi cigányok az ukrajnai Herszon megyében! De a legdöbbenetesebb az, AMIT TETTEK VELE:


Elloptak egy orosz tankot a helyi cigányok Herszon megyében Ki így, ki úgy próbál harcolni. Helyi romák loptak el egy orosz tankot a Herszon megyei Ljubimivka faluból és azzal támadtak az oroszokra. – tudatták a helyi lakosok február 27-én, írja a Kárpátalja.ma.
A lakosok elmondása szerint „Herszon megye lángokban áll”. Hozzátették: korábban az UNIAN arról adott hírt, hogy civilek vonultak ki az utcára a Csernyihiv megyei Korjukivka faluban, hogy megállítsák az orosz tankokat. A falusiak merész vállalkozását Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó is megosztotta. Herascsenko elismerését fejezte ki a bátorságukért, írják.
Az ukránok addig harcolnak, ameddig csak kell, hogy felszabadítsák az országukat az orosz megszállóktól – szögezte le Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videoüzenetében. Ukrajna készsége megvédeni államát, egymás iránti szolidaritásunk és bátorságunk meghiúsította országunk megszállásának forgatókönyvét. Méltóképpen ellenállunk. Harcolni fogunk, ameddig az ország felszabadításáért kell.
Még ha a gyermekek az óvóhelyen jönnek is világra, még ha az ágyúzás folytatódik is, az ellenségnek nincs esélye ebben a népháborúban” – hangoztatta Zelenszkij, utalva arra, hogy egy ukrán anya az óvóhelyen szülte meg a gyermekét.

AKTUÁLIS:

Főoldal