ALIG pár perce érkezett! Putyin azzal fenyeget, hogy bevetik a szuperfegyvert: ledobják „minden bombák atyját” A híradó is bemondta! NÉZZÉK mivel készülnek:


Az orosz elnök “minden bombák atyját” is bevetheti az ukrán háborúban. Nyugati tisztviselők szerint, ha az Ukrajna elleni támadása elakadna, Oroszország szuperfegyvereket használhat, amelyek elpárologtatják a testeket és szétzúzzák a belső szerveket. Egyáltalán nem kizárt, hogy Vlagyimir Putyin nagy teljesítményű termobarikus fegyverekhez folyamodik – amelyet „minden bomba atyjának” neveznek.
Miközben az ukránok ellenállnak a Kijev feletti irányításra tett kísérleteinek – írja a Daily Mail. Az is aggodalomra ad okot, hogy azok az egységek, amelyek kemény ellenállásba ütköznek, terrorfegyverként válogatás nélküli ágyúzáshoz folyamodhatnak. A termobár fegyverek – más néven vákuumbombák – nagy teljesítményű robbanóanyagok. A bomba a környező levegőből származó oxigén felhasználásával magas hőmérsékletű robbanást generál, így sokkal halálosabb, mint egy hagyományos fegyver.
A valaha kifejlesztett legerősebb nem nukleáris fegyverek közé tartoznak. Az Egyesült Államok 2017-ben Afganisztánban lévő tálibokra is egy ilyen termobár bombát dobott, amely több mint 300 méter széles krátert hagyott maga után. A termobár fegyvereket az Egyesült Államok és a Szovjetunió is kifejlesztette az 1960-as években. 2007 szeptemberében Oroszország felrobbantotta a valaha készült legnagyobb termobár fegyvert, amely 39,9 tonnának megfelelő robbanást okozott. A hírek szerint a fegyver USA-beli változata több mint 16 millió dollárba kerül.
Attól tartok, ha nem teljesítik az ütemtervüket és a céljaikat, válogatás nélkül erőszakot alkalmaznának. Nem ragaszkodnak ugyanazokhoz a szükségesség, arányosság és jogállamiság elvekhez, mint a nyugati erők – nyilatkozta egy tisztviselő. Ben Wallace védelmi miniszter ma kijelentette, hogy Putyin haderei nem érték el az első napi célkitűzéseiket. Azt mondta, Oroszország eddig több mint 450 embert veszített. Ukrajna ezt a számot a 800-hoz közelebb helyezte, de egyik számot sem ellenőrizték függetlenül.
Nyugati tisztviselők azt is javasolták, hogy Oroszország a városi területeket kerülje el, nehogy beleragadjon az utcai harcokba, amelyek súlyos veszteségeket okozhatnak, és lelassíthatják az előrenyomulásukat. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal