TRAGÉDIA! Teljesen összetört a gyásztól Csollány Szilveszter felesége! EZT tette fájdalmában:


51 éves korában meghalt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A koronavírussal megfertőződött sportember novemberben került kórházba, majd miután állapota súlyosbodott, december elején lélegeztetőgépre került.
Feleségét annyira megviselték a történtek, hogy azóta sem tudja felfogni, hogy drága szeretett férje nincs többé. A családtagjai vigyáznak rá, és tartják megfigyelés alatt, mivel az idegállapota - ami teljesen érthető ilyenkor, nagyon labilis. Csollány Szilveszter egyik utolsó, és egyben megható interjúját alább olvashatják el: „2002-ben még megnyertem a világbajnokságot Debrecenben, 2003 elején még elmentem a tatai edzőtáborba.
Bementem a terembe, ültem, semmit nem csináltam. Ráébredtem, itt a vég. Megvolt az Európa-, világ-, olimpiai bajnoki cím. Hova tovább 32 évesen? Keresni kezdtem a helyem minden téren – nyilatkozta 2018-ban a 24.hu-nak. Interjúnkban azt is elmondta, hiába kapta az olimpiai életjáradékot, a megugró svájcifrank-alapú hitel elvitte a pénz nagy részét, ha nem is kellett nélkülöznie, de nehézzé vált a megélhetése.
Emiatt előfordult, hogy több különböző állást vállalt egyszerre. Többek között Pesten egy kocsmában is dolgozott, majd 2011-ben Izlandra költözött, két évvel később Svájcban kapott edzői munkát. „Amikor a tornasport is jelentős támogatást kapott, a szövetség célul tűzte ki, hogy hazahozza a magyar edzőket külföldről. Megkerestem Magyar Zolit, hogy tudna-e segíteni. Így aztán az MTSZ támogatásával lettem a soproni klubban szövetségi edző” – mesélte, hozzátéve, később Ausztriában is munkát vállalt. Eközben keresték meg a szombathelyi egyetemről, ahol külsős szakoktatóként tanított. Kórházba kerülése után a szintén olimpiai bajnok Berki Krisztián ezt írta róla:
„Pályafutásom egyik legmeghatározóbb pillanata volt, mikor Sydneyben a Te nyakadba került az aranyérem! Sorsfordító volt számomra, és ennek hatására kezdtem el tudatosabban és koncentráltabban figyelni az edzésekre! Példakép lettél akkor sokunk számára, amivel egy álmot adtál nekünk, fiatal sportolóknak. Mégpedig az olimpiai álmot… Elhittem magamról, hogy ha keményen edzem, küzdök a céljaimért, nekem is összejöhet!” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal