Rusvai őszintén KITÁLALT: "Nem értek egyet az oltási igazolvánnyal, a betegség azért ad nagyobb védelmet mint az oltás, mert.." NAGYON DURVA!! EZT OLVASD EL:


A Spirit FM Harcosok klubja műsorunkban Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével és Rusvai Miklós virológussal beszélgettünk az oltásokról, a lezárásokról és a járvány társadalmi hatásairól. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a második oltástól számítva hat hónapig érvényes a védettségi igazolvány, ami február 15-től oltási igazolvánnyá változik.
Dúró Dóra a műsorban „egészen elképesztő” intézkedésnek nevezte, hogy február 15-től nem számít védettnek az, aki átesett a betegségen, ez szerinte minden eddiginél jobban mutatja, hogy az oltásokat erőlteti a kormány. Immunológiai szempontból Rusvai Miklós arról beszélt: az, hogy valaki átesik a betegségen nagyobb védelmet ad, mint az oltással szerzett védettség, hiszen az oltással csak antitestes és sejtes védettséget szerzünk, míg a fertőzés átvészelése a nyálkahártya immunitást is ad.
A virológus immunológiailag sem érti ezt a döntést, ugyanis a vírus kórokozóképessége gyengül: a brit mutánsnál több fertőzöttet hozott a delta, de kevesebben kerültek kórházba, kevesebben haltak meg, az omikrontól még több fertőzöttet várnak, de remélhető, hogy az egészségügyre még kevesebb terhet ró majd az új variáns. Rusvai augusztusban kapta meg a harmadik oltását, negyedszerre nem szándékozik beoltatni magát, inkább elkapná az omikront, ugyanis szerinte a szervezete három oltással meg tud birkózni a fertőzéssel. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal