Rusvai Miklós döbbenetes kijelentésétől hangos a magyar sajtó! - EZT MÉGIS HOGY GONDOLTA?! EZ MOST MINDENKIT ÉRINT! FONTOS!!


Ha bejön Rusvai Miklós jóslata, akkor annak minden magyar ember örülni fog. Rusvai Miklós korábban azt mondta, hogy január közepén várható az ötödik hullám berobbanása Magyarországon, melynek kiváltó oka az egyre rohamosabban terjedő omikron variáns lesz. A virológus véleménye szerint azonban az újabb hullám során kevesebb súlyos eset lesz, mint a korábbiaknál.
„Én egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni” – mondta a szakember, aki szerint ősszel és kora tavasszal, a légzőszervi betegségek időszakában ugyan ezek után is lesz egy halmozott fertőzésszám, de a koronavírus is majd egy influenza járványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni.
Falus Ferenc, korábbi tisztifőorvos hasonlóképpen vélekedik a járvány utolsó szakaszáról, éppen ezért úgy véli, hogy az idei év második felében már nem lesz szükség korlátozásokra. „Azt remélem, hogy az év második felére járvány miatt már korlátozó intézkedésekre nem kell számítani. Nagyon sok új gyógyszer és gyógyszerfejlesztés van folyamatban, amivel a súlyos állapotú betegeket gyógyítani lehet és olyan új vakcináknak a fejlesztése amik a különböző variánsok ellen is védeni fognak”

AKTUÁLIS:

Főoldal