Most érkezett a fájdalmas hír! Gyász! HATALMAS veszteség az országnak! Újabb magyar LEGENDA hagyott itt minket ma este. Rajongók tízezrei gyászolják. - Nyugodjon Békében!


A legendás muzsikust rajongók ezrei gyászolják. Nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila. Az ismert és sokak által rajongott előadő 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámó kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.
Bár a könnyűzenében páratlan sikereket tudhatott magáénak, fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjakén akar dolgozni. Mivel a döntés értelmében érvénytelenítették a diplomáját, a dalai szerzői jogainak felét pedig akkori feleségének ítélték, gyakorlatilag földönfutóvá vált, ezért elhagyta az országot.
Attila ezt követően Németországban telepedett le, ezért pedig nagy árat kellett fizetnie. Dalai sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, majd a boltokból megsemmisítés céljából minden példányát visszavonták. Később aztán visszatért Magyarországra és újra bizonyította tehetségét, 1985-ben például megjelentette második, Dobos Attila új dalai című nagylemezét. A zenénél talán csak a hölgyekért rajongott jobban, kalandos élete során négyszer is megnősült, párjai között volt például Mary Zsuzsi énekesnő is, akivel annak idején közösen hagyták el az országot.
Végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, akinek 2021 szilveszterén kérte meg a kezét és aki akkor is mellette volt amikor egészségi állapota romlani kezdett. Dobos Attila halálhírét az elsők között Gréczy Zsolt írta meg közösségi oldalán.

AKTUÁLIS:

Főoldal