HIVATALOS! Kitűzte a 2022-es választások időpontját Áder János! Pontosan EKKOR mehetünk szavazni: - Ezen sokan megfognak majd lepődni az biztos..


Áder János hivatalosan bejelentette, hogy mikor lesz a 2022-es választás, miután kedden reggel kiszivárgott, hogy feltehetően mikor tervezik azt megtartani. Mint a Blikk is megírta, kedden reggel megjelent egy bejegyzés a Számoljunk együtt! civil szervezet Facebook-oldalán, amelyben egy kék hátterű borítón az állt:
„Választási füzetek 210/1., Kézikönyv a szavazatszámláló bizottságok részére 2022. április 3.” A bejegyzést, amely már nem elérhető, a Telex újságírója fedezte fel, a szerkesztőség pedig nyomban kérdéseket intézett a Nemzeti Választási Irodához. Áder János végül kedden közölte, hogy mikor rendezik meg 2022-es országgyűlési választást:
A köztársasági elnök bejelentése szerint a választást április 3-án, azaz április első vasárnapján tartják majd. A közleményben az államfő azt írta: 32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek. Hozzátette:
Az alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. Blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal