Ezzel a 71 éves idős, súlyosan beteg asszonnyal OLYAN dolgot tettek a magyar rendőrök, amire egyszerűen nem lehet már mit mondani.. EZT feltétlen TUDNIA KELL a feletteseinek, és az egész országnak! - Legyetek kedvesek adjátok tovább mindenképp!


Annyira félt a lányától az idős, beteg asszony, hogy inkább a fagyhalált kockáztatta, de nem mert bemenni a házba. Végül a rendőrök segítettek neki sőt, olyat tettek, ami nem is lett volna kötelességük. Zavart viselkedésű lánya miatt kért végső elkeseredésében rendőri segítséget január 6-án délután egy 71 éves szentendrei asszony.
A háza udvarán lévő műanyag széken kuporgó idős, izomsorvadásban szenvedő nő át volt fagyva, láthatóan hosszú ideje nem evett rendesen – írja a Police.hu. Kiderült, hogy a kórházból pár nappal azelőtt kiengedett, a gyógyszerszedéssel azóta leállt lánya kezelhetetlen viselkedése miatt töltötte inkább a szabad ég alatt a nap legnagyobb részét. A kályhába nem tudott begyújtani, lánya nem volt rá hajlandó, félt is tőle, de már nem bírta tovább segítség nélkül, ezért fordult a rendőrökhöz.
A szentendrei járőrök az asszony lányához – látva viselkedését – mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Közben az egyik rendőr összeszedte az udvaron talált fát, gallyakat, újságpapírt gyűjtött és beüzemelte a kályhát. A kinti hidegből a pattogó tűz mellé kísért asszony át tudott melegedni, ám mivel egészségi állapota miatt önállóan nem tudott volna gondoskodni magáról, és a fűtésről, a rendőrök tovább gondolkodtak. Miközben a helyi önkéntes tűzoltókat segítségül hívva az óriás farönkök hasábokká változtak, szociális szervezetek képviselőivel folytak telefonbeszélgetések.
Végül az egyik helyi szervezet segítségével sikerült elintézni az asszony ideiglenes elhelyezését, de a hosszútávú megoldás megtalálásáról sem mondtak le. Az ideiglenes szálláshelyre utazást még megoldották a rendőrök, szolgálati autójukkal vitték el a nehezen mozgó időst.

AKTUÁLIS:

Főoldal