ALIG pár perce MAGA Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a rossz hírt! Bedurvult a helyzet! VÁLTOZTATNI kellett a védekezésen! MOSTANTÓL EZEK A TÖRVÉNYEK, SZABÁLYOK LÉPNEK ÉLETBE! EZ MINDENKIT ÉRINT:


A kormányfő kijelentette: változtatni kellett a védekezésen. Február közepétől átalakul a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap. Januárban minden csütörtökön és pénteken, valamint szombatonként időpontfoglalás, regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton.
Mint írták: az óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban a hét elején, és összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az egyik óvodában az összes csoport karanténba került. A VIII. kerületi önkormányzattól arról tájékoztattak: egy óvodapedagógus pozitív otthoni teszttel rendelkezik, háziorvosa nem látja szükségesnek a hivatalos teszt elrendelését, így a népegészségügyi osztály nem intézkedik. Szülők pozitivitása miatt jelenleg 20 gyermek van otthon.
A II. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, 12 óvoda közül 8-ban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el, ez összesen 374 gyereket érint. Újbudán pedig a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt, míg Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint. Forrás: 24.hu 

AKTUÁLIS:

Főoldal