Sokkoló, ami kiderült a ma hajnalban elhunyt Damu Rolandról! Vérfagyasztó dolog derült ki! (Fotók!)


Súlyos pániketegségben szenvedett, és rengeteg dologtól halálfélelme volt a ma elhunyt Damu Rolandnak.  Fájdalmas hír érkezett ma: életének 47. évében elhunyt a népszerű színész, Damu Roland. Leghíresebb alakítása a TV2 Jóban rosszban című sorozatában volt, Várnagy Elődként. Bár sokan azt hitték, hogy élete kiegyensúlyozott, azt már kevesen tudták róla, hogy haláláig pánikbetegségben szenvedett, és rengeteg dologtól halálfélelme volt.
Többek között nem mert a föld alatt közlekedni, vagy hidakon átkelni, ami igen csak megnehezítette az életét, hiszen Budán lakott és Pestre járt dolgozni. Mint írja könyvében, volt, hogy több buszt is elengedett, mire egyre képes volt felszállni. A Jóban rosszban castingjára is szorongva ment el, és álmában sem gondolta volna, hogy megkapja a szerepet. Akkoriban pszichiáterhez is járt, kórházi kezelésre is szorult - fogalmazta a 2016-ban megjelent Túléltem névre hallgató könyvében.
Damu Roland egészségi állapotáról idén nyár végén érkezett először hír. Akkor arról számolt be a bulvársajtó, hogy betegségei miatt már nem tudott munkát vállalni. Ismerősöktől és barátoktól próbált pénzt kérni, hogy ki tudja váltani a gyógyszereket. Sokan meglepődtek, amikor szeptemberben Damu Roland az internet népéhez fordult segítségért, mondván, nagyon beteg, egész nap az ágyat nyomja, így viszont nem tud dolgozni (a betegsége előtt kőműves segédmunkásként tevékenykedett), de hát azért csak meg kéne élnie valamiből, mert bizony a számlákat neki is be kell fizetnie. „Ha tudsz, akkor segíts, légy szíves!” – Ismét a követőitől kuncsorog pénzért Damu Roland Damu a Facebookon megosztott videójában elárulta, bármennyire is szeretne újra dolgozni menni, tüdőgyulladással, kétoldali mellhártyagyulladással, valamint gégegyulladással küzd, ezért többször is összefogást kért támogatóitól:
Magyarán pénz kért, utalást várt a megadott számlaszámra. A furcsa jelenség háttere (nevezetesen azt, hogy Roland mit várt az akár teljesen ismeretlen netezőktől) természetesen Jakupcsek Gabriellát is nagyon érdekelte, ezért fel is tette a kérdést a színésznek. Damu a beszélgetés ezen pontján egy rejtélyes, de mindenképpen aggasztó utalást tett az egészségi állapotára: „Megbetegedtem. Ez nem vicc! Nem vicc! És sokkal nagyobb a baj, mint gondolnád, de arról meg nem fogok beszélni. Sem neked, sem senkinek. Sokkal nagyobb a baj” – hangzott Roland baljós megfogalmazása.

A picit furcsa hangulatú beszélgetés végén a színész arra is utalt, hogy 5,5 éves lánya, Maja nem is az övé. Damu Roland halála és élete sem volt egyszerű. Az 1974-es születésű színész Nyíregyházán járt a művészeti szakközépiskolába, ott, iskolai darabokban szerepelt először. Később több színházban is játszott, de több mint 150 filmben és sorozatban szinkronizált. Legismertebb szerepe a Jóban rosszban Várnagy Elődje volt, egy ország ismerte meg ekkor.
Élete és karrierje azonban egy sötét napon megtört: barátnője, Palácsik Tímea - aki később Vajna Tímeaként Andy Vajna felesége lett - megerőszakolása miatt vád alá helyezték és börtönre ítélte a bíróság, 2012-ben. 2015 áprilisában szabadult. Azóta önálló esteket adott, de karrierje és így anyagi helyzete is súlyosra fordult. Nemrégiben még pénzt gyűjtött a neten, aztán az egészéésgi állapota is megromlott, így került kórházba, ahol nem tudták megmenteni az életét.

AKTUÁLIS:

Főoldal