Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA, amitől az egész ország félt! Most közölték a rettenetes hírt! Meghalt a kórházban a legendás magyar sportoló, rengetegen gyászolják


Most közölték a rettenetes hírt! Meghalt a legendás magyar sportoló, rengetegen gyászolják. Szomorú hír érkezett: 74 éves korában elhunyt a Fradi legendája, Józsi bácsi. A Ferencváros birkózólegendája, Széles József igazi példakép volt. A Fradi.hu így emlékezik meg róla:
„Egy igazi zöld-fehér példakép hagyott itt bennünket, hiszen Széles József személyében a klubunkért mindig minden körülmények között kitartó, hűséges ember távozott közülünk. Tizenöt éves kora óta semmi mást nem tudott elképzelni, mint a zöld-fehér színkombinációt, az Üllői utat.” Széles József 1948. szeptember 29-én született, és sportolóként ,az FTC szabadfogású birkózójaként kétszer nyerte meg a magyar bajnokságot csapatban: előbb 1976-ban, majd 1978-ban. Aktív pályafutása után sem szakadt el az Fraditól, ugyanis edzőként is kivételes munkát végzett a Ferencvárosért.
De nem csak a birkózó társadalom tagjainak volt bérelt helye a szívében, Józsi bácsi minden ferencvárosi sportolót szeretett, mindenkihez volt egy kedves szava, és mindenki bizalommal fordulhatott hozzá tanácsért. A mesteredző keze alatt többszáz gyermek sajátította el a birkózás fortélyait, olyan fiatalokat tanított, mint a későbbi világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter. Soha, egyetlen interjújában nem mulasztott el hitet tenni az FTC szeretete mellett. A legkisebbek közül lett ő a legnagyobb, életfilozófiáját egyszer így foglalta össze: „Mondják: ilyen alacsony termetű ember mit is tehetne mást, de nekem az az elvem, hogy nem szabad a versenyzőket felülről nézni. Lentről igyekszem őket tolni felfelé az általuk megcélzott csúcsig.
Ez fontos elv”. A klubért végzett áldozatos munkáját 1993-ban aranydiplomával ismerték el, majd az FTC Örökös bajnoka lett, és az első, aki megkapta a 2013-ban éltre hívott Albert Életműdíjat. A 73 éves mesteredző 55 éven át szolgálta hűséggel a Ferencvárosi Torna Clubot. Széles Józsefet az FTC saját halottjának tekinti, temetéséről a klub gondoskodik. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal