ALIG pár perce jött a MEGRÁZÓ HÍR! Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Meghalt a kórházban a LEGENDÁS MAGYAR SPORTOLÓ! Te is ismerted ŐT! Tízezrek borultak gyászba:


Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Meghalt a LEGENDÁS MAGYAR SPORTOLÓ! Te is ismerted ŐT! Tízezrek borultak gyászba: Hatvanharmadik életévében elhunyt Bors László, korábbi kiváló vízilabda kapus, aki a nyolcvanas évek elején védte a válogatott kapuját, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmet is nyert.
Az egykori kiváló kapus tagja volt az 1982-es világbajnoki ezüstérmes csapatnak, miként az 1983-as Európa-bajnoki ezüstérmes és az 1981-es Európa-bajnoki bronzérmes együttesnek is. Éveken keresztül tagja volt a válogatott keretének, segítette aktuális kapustársa munkáját – 25 alkalommal védhette a nemzeti csapat kapuját. Tehetsége hamar kibontakozott, a BVSC és a Honvéd meghatározó játékosa volt, előbbi klubbal magyar bajnoki címet és Magyar Kupagyőzelmet is ünnepelhetett.
A BVSC Örökös Tagja kitüntető címet is megkapta. Pályafutása befejezését követően edzőként dolgozott, számtalan tehetség bontakoztatta ki szárnyait az irányítása alatt. Kvalitását bizonyítja, hogy sokáig dolgozott a különböző utánpótlás-válogatottak mellett, miként az Universiade-válogatott kapusait is edzette. Hosszú ideje a KSI szakosztályának megbecsült tagja volt, karakteres személyisége, közvetlensége, munkamorálja az uszodák meghatározó alakjává tette. Játékvezetőként és ellenőrként is sokat tett a magyar vízilabdáért, amely sport élete részét képezte.
A Magyar Vízilabda Szövetség osztozik a család, a vízilabdacsalád mély gyászában, emlékét örökké őrizzük! – áll a VLV Facebook-oldalán.

AKTUÁLIS:

Főoldal