Orbán Viktor pénteki NAGY bejelentése a karácsonyi szigorításokról és a LEGÚJABB szabályokról mindenkit LEFORRÁZOTT! EZEK A MINDENKIT érintő változások jönnek decemberben!! ERRŐL eddig szó sem volt!!!



A miniszterelnök pénteki interjúját gazdasági hírekkel kezdte: a béremelésről és a nyugdíjemelésről is beszélt, kijelentve: már a Magyar Közlönyben is megjelent, hogy januártól 5 százalékkal nő a nyugdíj. Orbán szerint nyomás van a költségvetésen, a kormányon, hogy emeljen a béreken, de csak olyat tudnak szétosztani, amit megtermeltek. Ha a gazdaság működik, van mit szétosztani, de ennek is határt kell szabni.
„December 15-én tudunk kezdeni. Ugye, ha baj van, az ember először a gyerekeire gondol, aztán a szüleire” – mondta a politikus, aki szerint bár a felnőttek oltása már egy éve folyik, felelevenítette, hosszú ideig bizonytalankodott az orvostudomány, hogy vajon szabad-e beoltani a kiskorúakat. Ma egy megbízható, nemzetközileg is elismert orvoscsoport eredményeként már az 5 éven felüliek vakcinafelvétele is lehetséges. Orbán szerint ezen „a világ legnagyobb koponyái” dolgoztak. „Aki nincs beoltva, nem csak magának, de mindenkinek árt.
A gyerekek nem tehetnek erről, a szüleik döntenek.” Várhatóan 69-70 ezer vakcina érkezik majd a kicsik számára, s szerdától lehet regisztrálni rá. A kijelölt oltópontokon, a házi gyermekorvosoknál adják majd be a vakcinákat. A miniszterelnök ezután a járványhelyzet alakulásáról beszélt, ahol arra a kérdésre is válaszolt, nem kellene-e karácsonyig óvatosabbnak lennünk. „Az új fertőzöttek száma csökken, csökkent a kórházban kezelt emberek száma is; veszteség minden nap van, de a helyzet az javul. Ennek a hullámnak a csúcsán vagyunk, sőt, talán már lefele jövünk” – mondta Orbán Viktor, aki ezúttal is az oltás fontosságát hangsúlyozta:
Ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz. Ha be vagyunk oltva, nagykarácsonyunk. A miniszterelnök beszélt a varsói tárgyalásáról is, majd rátért az Európai Unió ügyére. A bevándorláspolitikai ügyében a magyar és az uniós szabályok ütköznek egymással, ám hogy melyik élvez mégis elsőbbséget, arról a mai napon dönt majd az alkotmánybíróság. „A magyar szabályok szembe állnak a brüsszeli bürokraták és az ottani bíróság szabályaival. Számunkra az a mérvadó, amit a magyar alkotmány mond, mert mi erre tettünk esküt, mindannyian, akik ott ülünk a parlamentben” – jelentette ki Orbán, hozzátéve: a fizikai határzár mellé jogi kerítést is felépít az alkotmány.
Tessék a brüsszeli szabályokat hozzáigazítani a valósághoz. Végül az új német kancellárról, és annak pártjáról is szót ejtett Orbán, aki szerint bár voltak nézetkülönbségeik Angela Merkellel, illetve kormányával, alapvetően ők mégis egy keresztény párt voltak. Az új kancellár és baloldali pártja azonban már a programjában is bevándorlóországként hivatkozik Németországra. Ez minden bizonnyal hatása lesz majd az EU-s jövőnkre is: „Kétségkívül a magyarok érdekéért kiállni a jövőben Brüsszelben nehezebb lesz, mint eddig volt. De mikor volt könnyű? Soha” – mondta zárásként a miniszterelnök.

AKTUÁLIS:

Főoldal