MOST JELENTETTÉK BE! Ha EZT a tünetet tapasztalja magán, az az omikron- fertőzés jele lehet: Vírus eddig még nem okozott ILYET! Ha EZEKET tapasztalja, AZONNAL tegye a következőt:


A koronavírus új változata nem csak szerkezetében különbözik az eddigi törzsektől, de eltérő tünetet is okoz. Míg a világ lélegzetvisszafojtva figyeli, vajon mi derül ki a koronavírus új, omikron nevű törzséről, az orvosok és a kutatók máris kezdik felrajzolni, milyen tünetekkel jelentkezik a betegeknél az új variáns.
Mint az összegzésekből kiderült, vannak tünetek, melyek megfelelnek az eddigi kórleírásnak – ilyen például a torokkaparás vagy köhögés –, más tünetek egyáltalán nem jelentkeznek, megint mások pedig teljesen újnak számítanak. Így például az omikronra nem jellemző az ízlelés- és szaglásvesztés, ugyanakkor van olyan tünet, mely kifejezetten erre a fertőzésre hívhatja fel a fentiek mellett a figyelmet, ez pedig az éjszakai izzadás.
A Dél-Afrikai Egészségügyi Minisztérium idézte Unben Pillay háziorvost, aki már sok omikron-fertőzött beteget látott el. A doktor azt mondta: az omikron egyik nagyon jellemző tünete, az erős izzadás éjszaka jelentkezik – írja az Express. A fertőzés tünetei összefoglalva tehát a következők:
éjszakai izzadás
száraz köhögés
láz
torokkaparás
végtagfájdalom
Az omikron-fertőzést egyes dél-afrikai jelentések a kórkép alapján enyhébb lefolyásúnak vélik, bár ezzel kapcsolatos hosszú távú bizonyítékok még nem láttak napvilágot, sőt, a briteknél már bizonyítottan halt meg omikronnal fertőzött beteg. Forrás: Blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal