Most érkezett a hír Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznőről! Gyertyát is gyújtottak. EZZEL a fotóval árulta el a nagy hírt, ami mindekit ledöbbentett! Rengetegen küldik most jókívánságaikat.


Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja. december 5-én ünnepli születésnapját, a mai nap töltötte be 90. életévét. Tavaly ilyenkor szigorú karanténban töltötte a napjait Galambos Erzsi, akit akkor lelkileg nagyon megviseli az elszigeteltség, rettegett a magányosan töltendő születésnapjától, ami aztán nem csak örömkönnyektől boldog és az egyik legemlékezetesebb lett.
A színművész ugyanis megkapta a Emberi Hang díjat, amely igazán nagy elismerés volt a számára. Idén azonban 90. születésnapját ünnepli, ez alkalomból pedig mutatjuk Galambos Erzsi életútjának fontos eseményeit. Az 1931-ben született színművészt már gyerekkora óta vonzotta a színházak világa, édesanyja az Operettszínházban volt jegyszedő, ezért Erzsi az iskolai leckéit is az Operettben írta kislányként. Már négy évesen tudta, hogy a színpadra vágyik, nyolc évig balettozott, majd elvégezte az Országos Színészegyesület Színészképző iskoláját.
Játszott a Miskolci Nemzeti Színházban és kecskeméti Katona József Színházban is, majd 1962-ben került Budapestre, a mai Thália Színház helyén működő Petőfi Színházhoz. Majd nagy álma vált valóra akkor, amikor a Fővárosi Operettszínház tagja lett. Húsz évig az első számú sztárok egyike volt, majd 1983-ban átszerződött a József Attila Színházhoz- írja a Szinhaz Online. A mai napig a József Attila Színházban lép színpadra, azonban 2019-ben úgy döntött, hogy új darabokat már nem vállal.
„Kilenc éve játszom a szerepem, hihetetlen, hogy mindig telt házzal megy. A közönség energiája feltölt, ilyenkor elfejtem a fáradtságot, ennél többre nincs szükségem. Új darabot viszont már nem vállalok: ebben a korban már felelősség elvállalni próbafolyamatot, fizikailag nem is lehet bírni. Sosem voltam felelőtlen színésznő, az agyamban még mindig mindent el tudnék játszani, a vágyaim nem öregedtek, fejben még mindig hatalmasakat táncolok. Nem tehetem ki a kollégáimat annak, hogy esetleg rosszul leszek, és miattam kerül veszélybe a produkció” – mesélte el a legendás színésznő, két évvel ezelőtt.
2018.októberében, az akkor 86 esztendős operettprimadonnát köszöntötték, ugyanis ekkor volt 70 esztendeje, hogy a színi pályán van. A színház előcsarnokában, az előadás előtt is vastaps dübörgött a tiszteletére, akárcsak az előadás végén.

AKTUÁLIS:

Főoldal