MOST érkezett! Megszakad a szív! Újabb vétlen újszülöttet találtak tegnap a babamentő inkubátorban Miskolcon! Sokkoló milyen állapotban volt a kisbaba amikor észrevették! ÍGY van most a kicsi! Csak erős idegzetűeknek:


Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban 2021. December 22.-én szerda késő délután. A kórház tudatta: az inkubátor 18 óra 10 perckor jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett.
A Perinatális Intenzív Centrum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket. A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták. A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú jól láthatóan nem intézményi körülmények között született. Rátalálásának pillanatában koszos,  és nagyon ápolatlan volt, ennek ellenére állapota az orvosok szerint "kielégítő" de még megfigyelés alatt tartják van, azonban az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges, bár a meghűlés jelei felfedezhetőek voltak rajta.
A tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak. Hozzátették: Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit ugyanebben az inkubátorban találtak 1998 óta, amikor a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb tavaly – egymást követően – két gyermeket helyeztek el a babamentő inkubátorban: májusban egy kislányt, júniusban pedig egy kisfiút. A kórház emlékeztetett: a nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. Forrás: MTI.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal