Megvan az ELSŐ omikron-variánssal fertőzött magyar! Egy 34 éves magyar férfinél is kimutatták az omikron variánst: PONTOSAN ILYEN tünetei vannak! ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS! ITT TÁJÉKOZÓDJ:


A férfi Németországban él, ahol az elsők között lehetett, akiknél igazolták a koronavírus legújabb variánsát. Egy Németországban élő magyar állampolgár is elkapta az omikron variánst: a 34 éves férfi tesztje december 1-jén lett pozitív.
Mivel a német egészségügyi hatóságok november végén jelezték, hogy omikronra utaló gyanús eseteket találtak az országban, a magyar férfi is az elsők között lehetett, akiknél igazolták a koronavírus legújabb variánsát. – Először csak annyit tudtam, hogy pozitív a tesztem, csak később derült ki, hogy az új omikron variánst kaptam el. Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani.
A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam – mesélte az Indexnek a férfi, aki nyár elején, júniusban vette fel az első két oltást, Pfizert kapott. „Mivel azóta már jó pár hónap eltelt, valószínűleg nem volt már túl sok antitest a szervezetemben, ami a betegség szempontjából nem segített. Szerencsére néhány kritikus nap után jobban lettem, jelenleg már csak hőemelkedésem van” – mondta.

AKTUÁLIS:

Főoldal