KIEMELT FIGYELEM! Visszatért Müller Cecília és egyből letaglozó bejelentéseket közölt! ILYEN intézkedések lépnek életbe január 5-től! Sokan nem akarjuk, de muszáj lesz elviselnünk ezeket..


Egy, a hét elején megjelent rendelet szerint januártól büntetni fogja a kormány azokat a háziorvosokat, akik nem tartják be az új rendelkezést. Hétfőn Müller Cecília nevével fémjelezve jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami jelentős változás eredményez az orvosok munkájában.
Eszerint 2022 januárjában minden háziorvosnak vállalnia kell legalább egy hétvégét, amikor koronavírus-elleni védőoltást adnak be. Ha az adott háziorvos megtagadja ez, akkor 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírságot kaphat. A rendelet szerint ez pénteken a 14–18 óra, szombaton pedig 10–18 óra közötti időszakra érvényes.
A háziorvos maga dönti el, hogy melyik hétvégét választja a hónapban, de azt előtte a megyei oltási bizottsággal előzetesen egyeztetnie kell, illetve köteles gondoskodni arról, hogy az oltási hétvége oltási időpontjairól a lakosság a helyben szokásos módon értesüljön – szúrta ki a Telex. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal