Itt a VÉGE! Döntött a kormány: január 3-tól nem taníthatnak oltatlan pedagógusok, de ez még csak a kezdet! Ez várhat még rájuk: - Mi a véleményed?


A rendelet alapján január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesz az a foglalkoztatott, aki december 30-ig az oltást nem veszi fel. A gyermekek egészségének védelme érdekében a kormány rendeletben szabályozta az eljárást azokkal a pedagógusokkal kapcsolatban, akik a számukra kötelezően elrendelt oltást nem veszik fel – áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának friss közleményévebensben.
A rendelet alapján január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesz az a foglalkoztatott, aki december 30-ig az oltást nem veszi fel. Ez a szabályozás azokra a létesítményekre vonatkozik, ahol kötelezően elrendelték az oltást. A közlemény szerint – ezt Orbán Viktor mai tájékoztatója is alátámasztja – Magyarország Kormánya továbbra is az oltás alapú védekezést tartja a leghasznosabbnak, mert szerintük nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban.
A pedagógusok oltása azért fontos, mert sok emberrel találkoznak, gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel. Az oltásuk a saját egészségük és mások védelme miatt is fontos. A rendelet azt is rögzíti, hogy emberi erőforrások minisztere - az Operatív Törzs javaslatának figyelembevételével - a foglalkoztatottat mentesítheti a fizetés nélkül szabadság alól.
Miniszteri határozat alapján a tanítási év biztonságos megszervezése érdekében az óraadók és a mesterpedagógusok heti óraszáma 20 órára emelhető, a 2022-es esztendőben ugyanakkor óraadóként csak oltott, vagy az oltás alól mentesítő orvosi szakvéleménnyel rendelkező személlyel létesíthető új jogviszony. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal