NA MOST VAN BAJ! Már nem lehet kordában tartani a járványt Magyarországon sem! EKKOR JÖN a KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ISMÉT?! MINDENKIT ÉRINT! TÁJÉKOZÓDJ! FONTOS!!


Egyre többen kerülnek kórházba, drasztikusan nő az új fertőzöttek száma. Egyre csak romlanak a járványadatok, az elmúlt három napban 21.060 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 304 beteg, 5.286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen. Az ATV Híradó megszólaltatta Boldogkői Zsolt molekuláris biológust, aki a korlátozásokban látja a megoldást, és elsőként éjszakai kijárási tilalmat vezetne be, de védettségi kártyához kötné a tömegközlekedés, és a szálloda használatát is.
A megszólaló molekuláris biológus azt mondta, a járványnak a jelenlegi felfutó szakaszában a tesztekkel és a kontaktkutatással már nem lehet kordában tartani a járványt. Boldogkői szerint ideje újra bevezetni az éjszakai kijárási tilalmat. Több budai önkormányzat is ingyenes koronavírus-szűrést szervezett. Az I. a II. és a XII. kerület vezetése így akar gátat szabni a vírus terjedésének. A II. kerületben eddig 1.500 tesztet végeztek el, a gyorstesztek 5-15%-a lett pozitív. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus szerint azonban a 4. hullám jelenlegi szakaszában csak a korlátozások segíthetnének kordában tartani a fertőzést.
Az elmúlt három napban 21.060 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 304 beteg. 5.286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen. Az ATV Híradójának riportja. "Ez egy nagyon jó, preventív megoldás, nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak" - nyilatkozta az ATV Híradójának egy férfi. A Hegyvidéki önkormányzat 2000 darab tesztet szerzett be. A kerületi lakosoknak nem kell fizetniük a szűrésért. "Sajnos egyre több pozitív esetet szűrnek ki a kollégák. A múlt hét során 205 tesztet végeztünk el, aminek több mint 10 százaléka pozitív lett, 25 főnek.
Ma már 80-an jelentek meg, itt is közel 10 százalék a pozitivitás aránya" - fogalmazott az egyik szervező. A nyitás előtt fél órával már tömött sorokban vártak az emberek a Mechwart ligeti ingyenes tesztelésre. A szűrésen bárki részt vehet. "A tapasztalat az, hogy hatalmas az igény és az érdeklődés az ingyenes tesztek iránt" - mondták. A II. kerületi tesztelésen is hasonlóak a fertőzöttségi adatok, mint a Hegyvidéken. Az elvégzett 1500 tesztnek az 5-15%-a bizonyult pozitívnak. Az ATV Híradójának megszólaló molekuláris biológus azt mondta, a járványnak a jelenlegi felfutó szakaszában a tesztekkel és a kontaktkutatással már nem lehet kordában tartani a járványt.
"Én azt gondolom, hogy ebben a stádiumban, amikor egy több gócpontú járványterjedésről van szó és sok embert érint, én azt gondolom, hogy ebből a szempontból már nem számít annyit a tesztelés" - foglalta össze. A korlátozásokban látja a megoldást Boldogkői Zsolt, aki elsőként éjszakai kijárási tilalmat vezetne be, de védettségi kártyához kötné a tömegközlekedés, és a szálloda használatot is. Forrás: ATV.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal