Bejelentették! ITT a VÉGSŐ pofon az OLTATLANOKNAK! Ha nem akarsz oltatni, akkor ERRŐL feltétlen tudnod kell, mert RAJTAD FOG hatalmasat csattanni!!


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális vezetője, Hans Kluge elmondása szerint a szervezetet nagyon aggasztja a vírus terjedése a kontinensen, amely márciusig akár 500 ezer ember halálához is vezethet, ha nem tesznek azonnali lépéseket a régió országai azért, hogy megfékezzék a járványt – írja a BBC nyomán a telex.
Kluge elmondta, hogy a hidegebb időjárás, az alacsony átoltottság és a delta variáns egyre prominensebb új alvariánsa, a Müller Cecília által a napokban csak delta plusznak nevezett új mutáns is szerepet játszanak a helyzet romlásában, amely miatt az utóbbi időszakban több országban is sorra dőlnek a fertőzöttségi rekordok, és egyre több helyen vezetnek be részleges vagy teljes lezárást. Szerinte már az is jelentős változást hozhatna, ha többen viselnének maszkot, de természetesen jó lenne, ha többen kérnék az oltást és új intézkedéseket, kezeléseket is bevetnének ebben a helyzetben.
A szakember szerint a koronavírus ismét az elsődleges halálozási ok a régióban, de már tudjuk, hogy mit kell tenni ellene. Noha Ausztriában pénteken bejelentették, hogy jön a kötelező védőoltás is, a WHO regionális vezetője azt mondta, hogy ennek tényleg a végső megoldásnak kell lennie. Azt azonban hozzátette, hogy: mindenképpen ideje lenne diskurzust indítani egy ilyen intézkedés jogi és társadalmi vonzatairól.
Egyelőre viszont szerinte jobb lenne olyasmikkel foglalkozni, mint például a védettségi igazolvány, amely, mint fogalmazott, nem a szabadság korlátozásának eszköze, hanem éppen annak garanciája, hogy megtarthassuk a személyes szabadságunkat. Az biztos, hogy a kötelező védőoltások kérdése elég komoly vitákat generál, Ausztria példájából pedig az is látszik, hogy sokan elutasítják az intézkedést.
Magyarországon a kormány csütörtökön jelentett be szigorítást, majd péntek este pontosították is a szabályokat: ahol kérik a védettségit, ott nem kell a maszk. Forrás: telex

AKTUÁLIS:

Főoldal