Holnap mínusz 10 fok, és havazás várható! EZEKBEN a megyékben élők készüljenek:


Pénteken egy mediterrán ciklon hoz csapadékot! Holnap reggel akár -10 fok sem kizárt, csütörtök késő estétől pedig egy mediterrán ciklonnak köszönhetően fordul csapadékosabbra időjárásunk. Eleinte nyugaton, délnyugaton eshet az eső, majd a hideglevegő beáramlásával ezeken a területeken ( Zalaegerszeg- Tatabánya- Mátra vonalától nyugatra, északnyugatra) folyamatosan válthat át havas esőbe, havazásba az eső.
Nagyobb hóra csak a magasabban fekvő területeken kell számítani, ám intenzívebb intenzitás esetén átmenetileg az előbb említett területeken nem kizárt átmeneti pár centi vizes hó. Az ország más területén jelen állás szerint eső, maximum a középső országrészben havas eső eshet. A hőmérséklet nyugaton, északnyugaton fagypont környékén, másutt fagypont felett alakul. Azonban Északnyugaton pár centi vizes hó eshet, magasabb helyeken akár 10-15cm sem kizárt! A következő 10-14 napban gyakori lesznek a mediterrán ciklonok, így sok csapadékra kell számítani, eső, havas eső, hó egyaránt eshet az országban!
Érdemes az előrejelzéseket követni! Ez vár ránk a következő hónapokban: Egy híres könyvből egy román numerológus megfejtette a várható időjárást.
A HIRTELEN FAGY MÉG NOVEMBERBEN MEGÉRKEZIK: A numerológus szerint a nagy fagy november 24-én érkezik, és eltart december 30-ig. A december faggyal indít, 2-án és 3-án enyhülni fog az idő, 5-én jó időre számíthatunk, de hideg lesz, 6-án, 7-én és 8-án érkezik a hó. 9-én felhős lesz az idő, 10-én és 11-én nagyon hideg lesz, 12-én erős szélviharra kell számítani, 13-án, 14-én és 15-én lesz részünk szélben, fagyban és egy kis melegben is.
VIHAR ÉS FAGY, MÉG KARÁCSONYKOR IS: Ezután készüljünk a legrosszabbra! Viharos, nehéz időjárásban lesz részünk. Karácsonykor és Szilveszterkor sem számíthatunk másra. December 17-én sok hó esik. December 18-án viharra és sok hóra kell felkészülnünk, ezt három napos faggyal fűszerezik meg az égiek, de a legnagyobb fagyra 20-a és 25-e között kell számítani. December 27, 28 és 29 sok hóval érkezik, 30-án és Szilveszter napján jobb időre számíthatunk. JANUÁRBAN JELENTŐS HÓESÉS: Január 1-én és 2-án tiszta lesz az ég, 3-tól 5-ig fagyra, havas esőre kell számítani. Január 6-a kemény faggyal érkezik, ami az egész hónapban kitart.
Január 18-án és 19-én masszív hóesésre kell számítani, 20-a, 21-e, 22-e és 23-a intenzív hideggel érkezik, szélben is részünk lesz, 24-én ismét hó és szél köszönt ránk, 26-tól 31-ig kemény fagyban lesz részünk. FEBRUÁRBAN TOVÁBBI KEMÉNY HAVAZÁSOKRA. Február 1-e és 5-e között fagyra, de tiszta időre számíthatunk, 6-ától 8-ig hóra és szélre kell számítani, 9- és 12-e között megenyhül az idő, 13-án és 14-én felmelegszik az időjárás, majd február 15-én és 16-án visszatér a hó, a fagy pedig egész 29-ig kitart. MÁRCIUSBAN IS HAVAZNI FOG:
Az idei tél belecsúszik a tavaszba. Március 6-án és 7-én visszatér a fagy és a szél, 11-én, 16-án és 17-én erős szélre kell számítani. Március 18-án és 19-én szélviharra és hóra számíthatunk, március 21-e után végre megérkezik az igazi tavasz. Nézzük a heti előrejelzést: Naposabb folytatás, fagyos reggelekkel: Kedden az ország nagy részén már túlnyomóan napos idő várható, a csapadék délelőtt délnyugatról is elvonul. Legtovább a Duna-Tisza közén maradhat felhős az ég. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél.
Hajnalban -3, +5, napközben 5-10 fokra van kilátás. Szerdán fagyos lesz a reggel, a legtöbb helyen -6 és 0 fok közé csökken a hőmérséklet, de különösen a nyugati, délnyugati fagyzugos völgyekben -9, -7 fok sem kizárt. Napközben a pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre készülhetünk gyenge légmozgással. Délutánra 4 és 8 fok közé melegszik a levegő.Csütörtök délután már megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Középen és a Dunántúl északi felén feltámadhat a délkeleti szél. Napközben 5-11 fokra van kilátás, délen, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.
Péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, sokfelé esős időt. A szél főként a középső tájakon lehet élénk. A csúcshőmérséklet csupán 3 és 9 fok között alakul. Hétvégén is változékony idő várható, többszöri csapadékkal, 4-13 fokos maximumokkal.

AKTUÁLIS:

Főoldal