Ha nem oltatod magad ki vagy rúgva! KITÁLALT és elmondta a szörnyű IGAZSÁGOT a Munkajogász!! "Azonnal ki lehet rúgni azt, aki.." MINDEN alkalmazottatt érint! ERRŐL JOBB ha TUDTOK!! ITT vannak a PONTOS RÉSZLETEK:


Nem kell egy évet várnia a munkáltatónak arra, hogy elbocsásson egy alkalmazottat, aki inkább a fizetés nélküli szabadságot választja a kötelező oltás helyett. A határidő lejárta után az alkalmazott azonnal kirúgható. A HVG készített egy nagyinterjút Goda Mark munkajogi szakjogásszal, aki kendőzetlenül elárulta, a munkáltatónak bizony meg van a joga ahhoz, hogy kirúgja azokat az alkalmazottait, akik nem hajlandóak beoltatni magukat, pedig kötelezték őket rá. Sőt, arra is kitért, hogy tévedés az, hogy egy évet várni kell a felmondással.
- A védőoltás felvételére legalább 45 napos határidőt kell biztosítani a munkavállaló számára. Ha a munkavállaló a munkáltató utasítása ellenére nem veszi fel a védőoltást határidőn belül, valamint orvosi szakvéleménnyel sem tudja kimenteni magát, a munkáltató több munkajogi szankció közül választhat – kezdte a HVG.hu-nak Goda Mark munkajogi szakjogász. – A védőoltásra való kötelezés jogalapját megteremtő kormányrendelet nem zárja ki az általános munkajogi szabályok alkalmazhatóságát, ebből az következik, hogy a védőoltás felvételének megtagadását a munkáltató nem kizárólag a kormányrendelet alapján értékelheti és szankcionálhatja, hanem a Munka törvénykönyve alapján is – magyarázta a szakember a portálnak.
– A munkáltató élhet ugyan a kormányrendelet által biztosított lehetőséggel és elküldheti a munkavállalót fizetés nélküli szabadságra, amíg az oltást nem hajlandó felvenni, de legfeljebb egy évre. De dönthet úgy is, hogy a körülményeket a Munka törvénykönyve alapján értékeli, és a munkavállaló munkaviszonyát a 45 napos, az oltás felvételére rendelkezésre álló határidő után felmondással megszünteti – feltéve, hogy a munkavállaló továbbra sem hajlandó az oltást beadatni, és orvosi szakvéleményt sem tud bemutatni, amely alapján mentesülhetne az oltási kötelezettsége alól – monda Goda. Forrás: HVG.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal