Fagyhalál Nagykanizsán: egy 43 éves hajléktalan néni az idei hideg első áldozata. Szívszorító, az OKA, hogy Miért fagyott meg szegény..

Beköszöntött a hideg időjárás Magyarországon is, az első fagyos éjszakát már nem élte túl egy hajléktalan, aki egy nagykanizsai bevásárlóközpont közelében hűlt ki Novemberben, a -3 fokban éjszaka. Szívszorító az oka: A helyi hajléktalanszállóval nem volt kapcsolatban nyár vége óta, a szálló azonban értetlenül áll a történtek előtt, hiszen elmondásuk szerint bárkit befogadnak, aki segítséget kér tőlük.
Az egyik helyi férfi képeket is készített a helyszínen péntek délután, amikor már a rendőrök is helyszíneltek. Nem szokatlan dolog, hogy azon a környéken hajléktalanok vannak, hiszen többen is szoktak arra aludni. ,,Nem szeretek odamenni a közelükbe, mert néha agresszívak” – mondta a fotók készítője az ATV Híradónak. A hajléktalan nő utoljára augusztusban volt szállón, akkor 3 napot töltött el, utána teljesen eltűnt az ellátórendszer látóteréből.
A 43 éves áldozat kapcsán az intézmény vezetője elmondta, ők mindenkit próbálnak rábeszélni arra, hogy kérjenek segítséget tőlük. ,,Jobban szeretik a szabad életet, azt csinál kint amit akar (…). Mindenkit, kivétel nélkül, akivel kapcsolatban van a szociális segítő szolgálat, hívunk be, mindenkinek elmondjuk, milyen lehetőségei vannak. Nálunk bőven van hely az éjjeli menedékhelyen” – mondta az intézményvezető.
Szombaton több helyen is fagypont alatt volt a hőmérséklet, így Nagykanizsán is. Az ottani szállóra bárki bemehet, még negatív tesztet sem kérnek azoktól, akik jelentkeznek. A halálra fagyott hajléktalan az első áldozata a most kezdődő hideg időszaknak.

AKTUÁLIS:

Főoldal