EZ A rendőr leült a hajléktalanhoz a földre. Fogalma sem volt arról, hogy felvették kamerára, amit ezután TETT!! Na tessék.. ERRE mégis mit lehet mondani?!


Ezt a (sajnos) nem minden napi eseményt két, ebédszünetét töltő irodai alkalmazott hölgy rögzítette. Az ablakon kinézve egy hajléktalant láttak a hűvös földön ülni, megsajnálták, és már éppen arra gondoltak, hogy hogyan segíthetnének neki, amikor begördült a “színre” egy rendőrautó. Végignézték, ahogy a rendőr kiszáll az autóból, majd odaballag a hajléktalanhoz.
Arra gondoltak, hogy bizonyára valamilyen eljárást folytat, azonban legnagyobb meglepetésünkre a rendőr a hajléktalan mellé ült, elővett egy adag ebédet, és átadta a férfinak. Az eseményről a lányok fényképet is készítettek, amelyet megosztottak közösségi oldalunkon, és írtak alá pár gondolatot arról, hogy a rendőri munkának, a rendőröknek van egy nagyon emberi oldaluk is: mivel végső soron nem a származásunk, az életkorunk, vagy az anyagi körülményeink, esetleg a politikai pártállásunk számít, hanem az emberi hozzáállás.
A szeretet és a törődés. Ez a férfi nemcsak éhezett, hanem nyilván nagyon egyedül is érezte magát, senki sem volt, akinek fontos lett volna. A rendőr viszont nemcsak ételt, de megbecsülést és odafigyelést adott neki. A lány leírja, hogy mindezt azért osztotta meg, mert fontosnak tartja, és arra kéri az embereket, hogy ők is osszák meg a posztot, hogy a rendőrök jó cselekedetéről minél többen tudjanak.