DRÁMAI a helyzet a szomszédban! BRUTÁLIS tömeg tüntet Bécsben a kötelező oltás ellen. Maszk nélkül vonult fel több 100 ezer ember! FIGYELJÉK mit tettek ezután! (VIDEÓ!)


Délutánra több ezres tömeg gyűlt össze Bécsben, a szigorítások ellen tüntettek az emberek a belvárosban. A rendőrség szerint harmincötezren, a szervező Szabadságpárt szerint százezren vonultak utcára Bécsben a kötelező koronavírus-oltás elleni demonstráción. Mint megírtuk, szombat délelőtt még csak néhány százan tüntettek a Mariahilfer Straße környékén, egy nappal azután, hogy Alexander Schallenberg osztrák kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter bejelentette az országos lezárásokat.

A döntés értelmében: Ausztria a világon elsőként vezeti be a koronavírus elleni általános kötelező oltást. már hétfőtől országos lezárások kezdődnek Ausztriában. Eszerint az iskolák online oktatásra térnek át, csak a létszükségletű boltok tarthatnak nyitva. Ez az állapot a tervek szerint 20 napig tart majd Ausztriában. A bécsi tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte annak ellenére, hogy a rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a demonstrációkat.
Délelőtt még nem tűnt annyira drámainak a helyzet, délutánra már 1300 rendőrnek kellett biztosítania az utcákat, emellett helikopterekkel pásztázták a tömeget – olvasható a New York Times beszámolójában. Nagy a készültség, mivel számos szélsőjobboldali csoport arra kérte szimpatizánsait, hogy utazzanak az osztrák fővárosba. A hírek szerint, hiába szólították fel a tüntetőket a kötelező maszkviselésre, nem hallgatnak rájuk, a legtöbben maszk nélkül vannak a tömegben. Azt kiáltozzák, hogy „ellenállás”, no covid vaccine feliratú táblákkal és mindenféle transzparenssel vonulnak.
Egyesek pirotechnikai eszközöket is használtak, illetve megdobálták a rendőröket is, egyiküktől pedig megpróbálták elvenni a fegyverét. A Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl nem lehetett személyesen jelen, mert koronavírusos és házi karanténban van, ezért őt videón kapcsolták. Innsbruckban is volt egy kisebb, 800 fős tüntetés.

AKTUÁLIS:

Főoldal