Dr Mangó Gabriella: Ez a delta variáns egyik legelső tünete! Ha valaki úgy érzi, hogy elkapta a delta variánst, AZONNAL EZT tegye, és ne várja meg a PCR tesztet!! Kérem most JÓL figyeljenek:


Nyílt felkérést írt..Nagyon fontos a tartalma! A covid kezelésénél a legfontasabb kezelés: az IDŐ!!! Véleményem szerint, ahogy felmerül a covid lehetősége, AZONNAL kezelni kell., főleg a most fertőző delta variánst! Nem megvárva a PCR pozitivitást, mert addigra már eltelik 3-4 nap… és lehet, hogy kèső. Ez az egész olyen mint egy lejtőn legurított hordó. Megindul, s megy megy megy… s nem tudjuk milyen stadiumba jut 3-4 nap múlva. Inkább kétszer kezeljünk fölöslegesen, mint egyszer ne. Kérlek benneteket, kedves orvoskollégák!
Nézzétek meg a statisztikámat, s tegyetek a NE ÁRTS szellemèben lelkiismeretetek, tudásotok szerint! Én mindig is a biztonságra törekedtem. 141 PCR poz. igazolt covidból nálam kórházba került 9 fő, meghalt 7 fő. Ezt a 7 főt vagy kb 3-4 napos panaszok után kezdtük kezelni, vagy 80 fölöttiek voltak. A legfiatalabb meghalt betegem 69 éves. A kórházba egy 49 eves nő került 4 napra, ő kb 1 hetes panaszok után jelentkezett. És egy 70 fölötti beteg, akit a betegségei miatt vettek fel a 12.napon 95 fölöttti oxygénszaturációval. Természetesen ez nem a valós covidok száma, hiszen ha vki karanténban volt a párjával vagy az idős szülők covidosak voltak, akkor nem kértünk pcr tesztet, kezeltünk.
90 alá 1 embernek ment az oxyszatuja, utólag vallotta be, hogy 82 is volt. Ha tehàt őket kb.beszámolom… ha 200 ra kerekítek, inkább kevesebbre becsülök, mint többre. Ha igaz, amit a kínai járvàny idejen megjelent, hogy 100 betegből 25 kórhàzba kerül… akkor a kb.200 betegből 50 betegemnek kórhàzba kellett volna kerülnie. Ezzel szemben 9 fő!!! A két körzetemben 2486 fő van bejelentve. Normál felnőtt praxis. 95 alá kerülő oxygénszintekre Pulmicort Turbuhaler 100asat állátottam be, 3×2-puffban. 90 alá nagyon rövid időre kerültek, s ez a kezelés 7-12 napja közé esett. S a 14.nap után szépen javult az ox szint. Eddig 12 mellkasrtg kontrollt és laborkontrollt láttam. Egyiken sincs szövődmény!! Amivel kezelek:
Azitromycin első nap 2×500 mg, màsodik naptól kb.5.napig 1×500 mg /vírus ellenes hatás+az egyk baci nagyon érzékeny rá, mely segíti a koronavírus sejtbe jutását. + belflórajavitó. — a covid az immunrendszert nyomja le, a bacilusok élik világukat, átveszik a hatalmat, szinte azonnali felülfertőződés!! Időseknek, 70 felett inkább doxycyclin 2×100 mg, ne legyen ritmuszavar. Aszpirin protect 100 + quamatel 1 hóig— érfal gyulladás, vérrögösödést csinál a covid. D vitamin 2 hétig 12 ezer NE, utána 2 hétig 6000 NE. Ha a szatu 95 alá megy: inhalatív szteroid, pl. Pulmicort Turbuhaler, ez ára miatt, ez 2700 ft. Ebből 49 darabot írtam fel október óta. Tehát ennyi tüdőgyulladás lehetett.
Ez kb.egyezik a kínai adatok alapján ennyi betegből kórházba kerülők számával. Drága Kollégáim! Kérlek benneteket fontoljátok meg a leírtakat. Nincs idő, hely, várni. Az eü emberi kapacitása véges! Tudom a miénk is. De minden élet számít!! S az első napon nem tudjuk ki fog nagyon rossz helyzetbe kerülni addigra mire 3-4-5-6 nap múlva PCR pozitivitása kiderül! Az emberi élettel szembeni alázat és tisztelet vezet, semmi más. Vigyázzatok magatokra! Vigyázzatok egymásra! Ezzel az írásommal segíteni szeretnék a magyar lakosságnak, arra kérem önöket, adják tovább ismerőseiknek, barátjaiknak! Köszönöm!

AKTUÁLIS:

Főoldal