A napokban történt velem EZEN a vidéki klinikán: "Szülni akar, anyuka? Jó, 190.000 Ft lesz, mert.." Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam.. ám a legrosszabb dolog csak UTÁNA TÖRTÉNT: - Szeretném, ha ERRŐL minél többen tudnának!!


Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy.. A vérlázító bejegyzésre bukkantunk:
"Pár hete a SOTE II. Klinikán született a kislányunk sürgősségi császárral, az ügyeletes főorvos és egy rezidens doktornő műtött. Sajnos a fogadott orvosom szabin volt azon a héten, és szegényt nagyon bántotta is a lelkiismerete, hogy nem ő műtött. A lényeg: este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos.
A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (190 ezer)!
Ja, és a műtőben utánam következett egy anyuka, akit szintén ő műtött (lepényleválás volt), vele ugyanezt eljátszotta szó szerint, és utolsó nap még meg is alázta a szobatársai előtt!" Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője elmondta, etikai vizsgálatot kezdeményeznek a szóban forgó orvos ellen!  Oszd meg, hiszen erről másoknak is tudnia kell! (Képünk illusztráció)

AKTUÁLIS:

Főoldal